ASWH E6 eerste najaarskampioen

03 december 2012 door Ad van Herk
ASWH E6 eerste najaarskampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH E6 is het eerste pupillenteam van de ASWH Voetbalschool dat zich najaarskampioen 2012-2013 mag noemen. Met nog 2 wedstrijden op de voetbalkalender is ASWH E6 niet langer in te halen voor de nummer 2 uit de poule OMC E1. Met een geweldig doel saldo van 57 voor en slechts 8 tegendoelpunten behaalde ASWH E6 24 winstpunten uit 8 wedstrijden. Mooie cijfers voor een terechte kampioen.

ASWH rekent voor de rust al af met Heinenoord
ASWH voegde op eigen veld weer drie punten toe aan het totaal. Op het eigen sportpark Schildman hadden de Ambachters aan een helft genoeg om tegenstander Heinenoord te vloeren. Na iets meer dan een half uur stond er al een tussenstand van 4-0 op het scorebord en hadden de bezoekers alle hoeken van het veld al gezien. Na rust geloofde ASWH het wel, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Sterker nog, de einduitslag van 5-2 gaf eigenlijk nog een te mild beeld van de krachtsverhoudingen.

De thuisploeg schoot uit de startblokken. Al vlot werd Heinenoord teruggedrongen. Dit resulteerde binnen zeven minuten al in drie hoekschoppen. De derde corner leverde ASWH ook direct het eerste doelpunt op. De door Alexander van Dommelen scherp voor de goal getrapte bal werd door een Heinenoord-speler in paniek op de eigen lat gekopt. De rebound was een prooi voor aanvoerder Ferry van Lare, die koppend de score opende. Vijf minuten later werd de voorsprong al verdubbeld. Michael van Dommelen kwam aan de linkerkant van het veld in balbezit en zette hard voor. Doelman Christian van Wijngen kreeg de bal niet onder controle, waarna de lichtvoetige Everton Pires Tavares er als de kippen bij was om de 2-0 te maken.
Het arme Heinenoord werd door ASWH vakkundig weggespeeld. Met snelle combinaties zocht ASWH de aanval. Soms strandden de aanvallen in schoonheid, maar geregeld kreeg de thuisploeg de handen van het publiek op elkaar. Dat was ook het geval bij de derde treffer. Even buiten het strafschopgebied, aan de rechterkant van het veld, kreeg ASWH een vrije trap van de overigens goed leidende scheidsrechter Van Beek. Mels van Driel zette zich achter de bal en had al lang gezien dat de weg naar de korte hoek open lag. Met veel gevoel krulde Van Driel de bal op schitterende wijze binnen en zo was het binnen twintig minuten al 3-0.

Na het half uur was het opnieuw raak. Michael van Dommelen kaatste de bal op Mels van Driel, die ineens opende naar de rechterflank. Daar kwam Josiemar van de Werp in balbezit en hij stuurde Alexander van Dommelen weg. De nummer tien van ASWH zette zijn tegenstander opzij en behield op de achterlijn het overzicht. Zijn prima trekbal werd door Everton Pires Tavares beheerst tot doelpunt gepromoveerd: 4-0. Voor Pires Tavares zijn tweede van de middag.

Na rust was het de vraag of ASWH in hetzelfde tempo door zou gaan. Even leek het antwoord bevestigend, want na een hogeschool combinatie tussen Everton Pires Tavares en Alexander van Dommelen mocht eerstgenoemde de 5-0 maken en daardoor dus zijn hattrick voltooien. Daarna geloofde ASWH het eigenlijk wel. Het spel werd minder flitsend, hoewel er gaandeweg nog de nodige kansen kwamen om vaker te scoren. Omdat de scherpte wat verdween kon Heinenoord de eretreffer maken. De boomlange invaller Remi Spier was betrokken bij deze goal, die uiteindelijk werd gemaakt door Dikkie Bontes.

Kwam ASWH dan helemaal niet meer in de buurt van een zesde treffer? Zeker wel, maar het zat er niet meer in. Een mooie boogbal van Michael van Dommelen kende bijvoorbeeld geen genade in de ogen van de arbitrage, omdat de grensrechter al gevlagd had. Iets wat de man na rust wel erg vaak deed. Alexander van Dommelen zag een vrije trap nog van richting veranderd worden en net naast de paal eindigen, Mels van Driel schoot van afstand op de vuisten van doelman Van Wijngen en nadat hij zelf de bal had veroverd, mikte Alexander van Dommelen met een artistiek stiftje nog naast.
Heinenoord wist aan de overzijde nog wel een keer te profiteren. Na een diepe bal verloor de op dat moment nog enige verdediger Mark Bevaart het duel van Kevin Liefhebber, die daardoor richting de keeper kon. Liefhebber prikte de bal net langs Jordy van de Corput en zette zo de 5-2 eindstand op het bord.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.