ASWH wint ASWH/Villa DM toernooi

29 december 2012 door Ad van Herk

HENDRIK IDO AMBACHT - Vrijdagavond heeft ASWH het eigen ASWH/Villa DM-toernooi winnend afgesloten. De vijftiende editie van dit zaalvoetbaltoernooi, inmiddels uitgegroeid tot heuse traditie, was wederom zeer succesvol. De acht deelnemende teams schotelden het aanwezige publiek fraaie staaltjes zaalvoetbal voor. Uiteindelijk was het dus ASWH dat, voor het eerst sinds 2008, weer de Joop Valk Cup in ontvangst mocht nemen. De Ambachters deden dit na een spannende finale tegen RVVH.

ASWH begon stroef aan het toernooi. In de eerste poulewedstrijd tegen Heerjansdam ontsnapte het team van trainer Theo Smit maar net aan een nederlaag. De Ambachters hadden wel de score geopend via Elvis Versluis, maar Heerjansdam kwam aan de hand van de behendige Soufiane Aouragh langszij. Die voorsprong hielden de groenzwarten vast tot diep in de slotfase. Toen trok ASWH nogmaals naar voren. Dit deed het letterlijk met man en macht, want ook doelman Jordy van de Corput meldde zich op de speelhelft van Heerjansdam. Hij kwam in balbezit en terwijl de tijd weg tikte, besloot Van de Corput om zelf uit te halen. Zijn onvervalste punter eindigde snoeihard in de kruising. Zes seconden na deze fraaie goal ging de zoemer, zodat ASWH toch een puntje uit het vuur sleepte.

In de tweede wedstrijd was IFC de tegenstander. Hoewel ASWH goed begon, lukte het lange tijd niet om de buren op achterstand te zetten. Na een gele kaart voor Emir Jasarevic kwam ASWH zelfs even met vier man te staan. Ook toen deed Jordy van de Corput van zich spreken. Het stond nog 0-0 toen hij in de periode in ondertal besloot mee te voetballen en een geniale actie in te zetten. De goalie verspeelde echter de bal en het was aan Ferry van Lare te danken dat het 0-0 bleef. Van de Corput was dus zonder twijfel de meest spraakmakende speler van de eerste wedstrijden! Uiteindelijk greep ASWH toch nog de winst en wederom was het Elvis Versluis die de treffer produceerde.

Daardoor had ASWH in de laatste wedstrijd tegen VVGZ genoeg aan een punt om de halve finales, een noviteit op het toernooi, te bereiken. De Ambachters gingen echter voor de volle winst en kenden een vliegende start. De meeste toeschouwers hadden waarschijnlijk nog amper in de gaten dat er al was afgetrapt toen Alexander van Dommelen de 1-0 al had gemaakt. ASWH bleef vervolgens in de plus, mede door twee goals van Elvis Versluis. Toch ging de voorsprong nog verloren. VVGZ, gecoacht door oud-ASWH'er Coen Scheurwater, kwam terug tot 3-3. Een volgende tegengoal zou uitschakeling betekenen, dus voorzichtigheid was geboden. Daarom was het maar goed dat Alexander van Dommelen alsnog de 4-3 maakte, zodat ASWH uiteindelijk als poulewinnaar verder ging, samen met VVGZ. Heerjansdam eindigde als derde in de poule, IFC werd puntloos laatste.

In de andere poule bleek RVVH duidelijk de sterkste. De Ridderkerkers, die een team hadden samengesteld met enkele prima zaalvoetballers, lieten geregeld mooi voetbal zien. De eerste twee duels werden gewonnen en in de laatste wedstrijd speelde RVVH gelijk, ruim voldoende om als poulewinnaar naar de halve finale te gaan. Titelverdediger Barendrecht, dat de laatste drie edities won, viel dit jaar wat tegen. De jeugdige ploeg slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen en werd met twee punten roemloos laatste in de poule. In de eerste wedstrijd had Barendrecht al ruim verloren van Rijsoord, dat met Raymon Kuipers, Sander Barragan en Mike van Gool drie voormalig ASWH'ers had opgesteld. Van Gool stal in de eerste wedstrijd de show met drie goals, maar Rijsoord bleek uiteindelijk net niet opgewassen tegen Papendrecht. De Papendrechters, op het veld de laagst acterende club, lieten als vanouds zien dat zij op dit toernooi vaak goed uit de voeten kunnen. Achter RVVH eindigden zij als tweede.

Het was toen eerst tijd voor de finales om de lagere plaatsen. Barendrecht won ruim van IFC en werd daardoor zevende. Jack van den Berg, die komend seizoen beide clubs onder zijn hoede heeft, was overigens aandachtig toeschouwer. De vijfde plaats ging naar Heerjansdam, dat net sterker bleek dan Rijsoord.

Daarna werden de halve finales gespeeld, zoals gezegd een nieuw onderdeel van het toernooi. ASWH speelde tegen Papendrecht en dat ging de ploeg uiteindelijk vrij eenvoudig af. Dankzij goals van Elvis Versluis (2), Josiemar van de Werp en Robbert Stout bouwde ASWH een comfortabele 4-0 voorsprong op. Uiteindelijk scoorde Papendrecht nog één keer tegen, maar ASWH was dus finalist. In de andere halve finale bevestigde RVVH de in de poulefase opgebouwde favorietenrol, door VVGZ te verslaan. Terwijl ASWH en RVVH zich konden voorbereiden op de finale, mochten VVGZ en Papendrecht direct opnieuw de vloer op voor de troostfinale. Uiteindelijk waren het de Zwijndrechters die 'het brons' opeisten. Zij wonnen met 2-1. Een knappe prestatie van Coen Scheurwater en zijn mannen!

Het slotstuk werd uiteraard gevormd door de finale. ASWH - RVVH, op voorhand al een fraai affiche. Het werd een spannende wedstrijd, die voor ASWH goed begon. Na anderhalve minuut kwam Elvis Versluis in balbezit en vanuit een vrijwel onmogelijke hoek schoot hij de bal toch keihard via de paal binnen. Mede door dit soort spectaculaire en onvoorspelbare acties werd de Dordtenaar na afloop wederom uitgeroepen tot speler van het toernooi, een titel die hij vorig seizoen ook al bemachtigde. Met de voorsprong op zak kon ASWH dus iets voorzichtiger spelen. RVVH zocht de gelijkmaker en kwam enkele keren dicht in de buurt, maar Jordy van de Corput hield zijn doel schoon. Kort voor tijd verdubbelde ASWH de voorsprong, toen Josiemar van de Werp doeltreffend uithaalde. Het leek toen wel beslist, want er stond nog maar een minuut op de klok. Toch kwam RVVH dankzij Mounir El Ouazizi snel terug tot 2-1, waarna het nog even spannend werd. ASWH hield echter stand en daarom mocht aanvoerder Ferry van Lare na afloop de Joop Valk Cup ontvangen uit handen van Stefan Valk.

Namens ASWH kwamen Jordy van de Corput, Alexander van Dommelen, Emir Jasarevic, Ferry van Lare, Everton Pires Tavares, Robbert Stout, Elvis Versluis, Gilmaro van de Werp en Josiemar van de Werp in actie.

Eindstand:
1. ASWH
2. RVVH
3. VVGZ
4. Papendrecht
5. Heerjansdam
6. Rijsoord
7. Barendrecht
8. IFC

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.