Educatieschip de Watervlo meert aan in Hendrik-Ido-Ambacht

26 maart 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - Wethouder Van de Velde laat zien wat er gebeurt als de dijken het hier begeven. 

Op 28 maart meert het educatieschip de Watervlo aan in Hendrik-Ido-Ambacht. Leerlingen van OBS De Waterlelie doen mee aan het lesprogramma ‘De Waterwereld’. Wethouder Floor van de Velde laat aan de hand van een 3D model zien welk deel van Nederland als eerste zal overstromen als onze dijken en duinen het begeven: “Voor onze gemeente is kennis van het water van levensbelang. Dit geldt voor de hele regio Drechtsteden. We wonen hier naast grote rivieren. Als we niet goed op het water en onze dijken letten, staan de huizen straks in het water!”.  De Ambachtse wethouder test samen met de leerlingen zijn waterkennis in een quiz over water. 
 
Watervlo 
Het educatieschip de Watervlo vaart door heel Nederland. De Watervlo maakt deel uit van het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Via dit voormalige binnenvaartschip bereikt het Nederlands Watermuseum mensen door heel Nederland in hun eigen omgeving. De Watervlo is van 28 maart tot en met 10 april in de Drechtsteden. Op woensdagmiddagen is het schip toegankelijk voor iedereen. De Watervlo ligt op woensdag 3 april in Zwijndrecht en op woensdag 10 april in Dordrecht. Meer info staat op www.watervlo.eu.
 
Waterpartners
De vaartocht door de Drechtsteden is mogelijk dankzij de financiële bijdrage van de waterpartners uit het regionale programma Watereducatie Drechtsteden: Waterschap Rivierenland, Waterschap Hollandse Delta, Evides Waterbedrijf, Rijkswaterstaat Zuid-Holland, gemeente Dordrecht, de Drechtsteden en Duurzaamheidscentrum Weizigt. 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.