ASWH in de slotfase langs Smitshoek

07 april 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  ASWH heeft vanmiddag een nuttige overwinning geboekt op subtopper Smitshoek. Op het eigen sportpark Schildman was een late treffer van Michael van Dommelen voldoende voor de zege.

De eerste helft ging vanmiddag voorbij zonder hoogtepunten. Het was eigenlijk vrij saai wat beide teams het publiek voorschotelden. ASWH probeerde het nog wel, maar verzuimde te voetballen en zocht het in de lange bal. Daardoor konden de voorwaartsen nauwelijks gevaarlijk worden. Dat bleek ook wel uit het enige echt dreigende moment van ASWH voor rust. Dit was een schot van Josiemar van de Werp, vooraf gegaan door een goede individuele actie van de Dordtenaar. Smitshoek stelde er ook weinig tegenover en opereerde vooral voorzichtig, waarbij het speculeerde op de counter. Jordy van de Corput kreeg in de eerste helft dus ook niet veel te doen. De ASWH-goalie moest zich alleen inspannen bij een schot van John de Ronde en een vrije trap van Joren van der Linden. Meer noemenswaardige feiten deden zich in de eerste rondgang eigenlijk niet voor.

Hoe anders was dat na rust. De wedstrijd kwam toen ineens tot leven en daar speelden de invallers aan Ambachtse zijde, Alexander van Dommelen en Robbert Stout, absoluut een rol in. Eerst kwam Van Dommelen net niet tot een gerichte schotpoging na een voorzet van Mark Bevaart. Kort daarna ontving de jongste Van Dommelen de bal na een fraaie opening van broer Michael en stuurde hij met een steekpass Robbert Stout alleen richting doelman Marvin van Tienen. De Smitshoek-goalie kwam als winnaar uit de strijd. Ook Smitshoek kroop nu uit de schulp en stelde er direct een gevaarlijk moment tegenover. Na een inworp kwam de bal ineens bij Ricardo Merrelaar voor de voeten. De gevaarlijke spits van de Barendrechters bedacht zich niet en haalde uit, maar Jordy van de Corput redde subliem. Daarna was het weer ASWH dat voor gevaar zorgde, opnieuw via de twee invallers. Wederom een mooie steekbal van Alexander van Dommelen op Robbert Stout, die weer alleen voor Van Tienen verscheen. De keeper kreeg de inzet van Stout tegen zich aan, waardoor deze goede kans verloren ging.

Het werd dus steeds leuker om naar te kijken en dat bleef zo, met kansen over en weer. Na een klutssituatie dacht Ricardo Merrelaar bijvoorbeeld al uit te kunnen halen, maar Bas van Stokkom greep resoluut in om dit te voorkomen. Even later was het weer ASWH dat dreigde, toen Josiemar van de Werp na een goede actie en pass Michael van Dommelen bediende. Die omspeelde een tegenstander en koos voor de korte hoek, maar vond Van Tienen op zijn weg. De daaropvolgende corner resulteerde in een kopkans voor Ferry van Lare. De aanvoerder mikte echter net naast.

Met inmiddels ook nog Ebu Öztürk in de ploeg ging ASWH op zoek naar de broodnodige treffer. Het moest echter eerst nog even in spanning afwachten toen Gilliomar Leona een schietkans kreeg, maar de vleugelspits van Smitshoek schoot over. Tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Marco de Borst nam een inworp, Alexander van Dommelen kaatste en De Borst zette voor. Michael van Dommelen controleerde de voorzet van de linksback, legde de bal goed en schoot deze bekeken binnen. Een prima goal van de topscorer. In de resterende tijd probeerde Smitshoek het nog wel, maar serieuze kansen op de gelijkmaker bleven uit. ASWH verzuimde in de tegenstoot de definitieve knock-out uit te delen, waardoor het tot het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Elissen spannend bleef.

Schoolvoetbal bij ASWH

Het schoolvoetbalgeweld barst weer los in Ambacht. Op de komende woensdagmiddagen komen alle basisscholen in actie op de velden van ASWH. 10 april zijn het de groepen 3 en 4 die in actie komen, 17 april de groepen 5 en 6 en op 24 april zijn het de oudste groepen (7 en 8). Ruim 300 jongens en meisjes gaan strijden om het eremetaal. De kampioenen van de groepen 7 en 8 gaan verder en strijden met scholen uit de regio om het regionale kampioenschap. Winnaars van die regiowedstrijden gaan door voor het landskampioenschap schoolvoetbal 2013.

De organisatie van deze schoolvoetbaltoernooien is in handen ASWH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.