Lucrasoft/Vollido heren 1 strijdend ten onder

08 april 2013

HENDRIK IDO AMBACHT -  Afgelopen zaterdag stond een wedstrijd op het programma die er voor de tegenstander van Lucrasoft/Vollido heren 1 niet echt meer toe deed. Het tweede team van Fusion was immers al enkele weken kampioen. De in behoorlijke aantallen opgekomen toeschouwers konden direct zien dat dit een erg goed team was.

In de eerste twee sets kon Vollido bijblijven maar ook niet meer dan dat. De 23-25 en 21-25 setstanden geven een klein beetje een vertekend beeld omdat de gasten nimmer in de moeilijkheden kwamen. In de derde set zetten de Ambachtse mannen weer een set neer die iedere wedstrijd wordt neergezet: onder aanvoering van, de op zijn oude positie van middenblokkeerder uitblinkende, Barteld Jonkman werd in een uitstekende set het Rotterdamse team met 25-15 verslagen.

In de vierde set echter werd duidelijk hoe teams kampioen worden. Er werden enkele wissels uitgevoerd bij de tegenstander waardoor, zo werd later verteld, Vollido een team met enkel nog A-league-spelers tegenover zich zag. Dat is teveel kwaliteitsverschil met een promotieklasseteam; 19-25. Fusion is de terechte kampioen was naderhand de algemene conclusie.

Door dit verlies, en door de overige uitslagen in de competitie, is er een uitzonderlijk spannend slot zichtbaar met voor Vollido nog kans op de plekken 2 tot en met 6.

De Groot Optiek/Vollido dames 1 nam het in Rotterdam op tegen Rvc libanon. Er werd redelijk gestart. Wat onnodige pass- en service fouten zorgden ervoor dat de set naar Libanon ging. De tweede set leek voor lange tijd naar Vollido te gaan maar ook deze set pakte Libanon. De derde set liep beter: er werd slim gespeeld en fouten van de tegenstander werden afgestraft waardoor er setwinst voor Vollido was. Met een 2-1 achterstand in sets waren er nog ruime kansen om de wedstrijd te keren. Helaas kon het goede spel niet worden voortgezet en ging ook de 4e set naar Libanon. Een 3-1 verlies voor de dames van Vollido.

Zowel heren 1 als dames 1 spelen komende zaterdag 13 april op de laatste thuisdag van het seizoen een wedstrijd: voor heren 1 staat hekkensluiter DVO op het programma om 16.30 uur en dames 1 mag om 18.30 uur tegen Volley Zuid 3 aantreden.