Campagne ‘veilig wonen’ in Krommeweg van start

29 april 2013 door Hennie van der Zouw
Campagne ‘veilig wonen’ in Krommeweg van start

HENDRIK IDO AMBACHT - Tips om inbraak en brand te voorkomen. Deze week start de campagne ‘veilig wonen’ in de wijk Krommeweg in Hendrik-Ido-Ambacht. De campagne moet bewoners bewust maken van wat ze zelf kunnen doen om inbraak en brand in hun woning te voorkomen. De campagne is een initiatief van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, de brandweer, politie en woningbouwcorporatie Rhiant. 

Komend weekend ontvangen alle bewoners van de wijk Krommeweg een ‘veilig wonen’ krant in hun brievenbus. En omdat de meivakantie voor de deur staat, zit er ook een burenvakantiekaart bij. Burgemeester Jan Heijkoop: “ik ben ervan overtuigd dat u het inbrekers met eenvoudige maatregelen al moeilijk kunt maken. Door uw deuren en ramen dicht te doen, ook als u maar even weg bent om de hond uit te laten. Als u langer weg gaat, laat het dan de buren weten, zodat zij een oogje in het zeil kunnen houden. Met de vakantiekaart is dit nu heel eenvoudig te regelen.” Bij de in- en uitvalswegen staan ook spandoeken met tips om inbraak en brand te voorkomen. 
 
Roken
Op de speciale actiepagina www.h-i-ambacht.nl/veiligwonen staan verhalen van mensen uit de Krommeweg bij wie is ingebroken of die brand in hun woning hebben meegemaakt. Heijkoop: “Ook brand is te voorkomen. Roken in de slaapkamer is één van de belangrijkste oorzaken. Door dit niet te doen neemt het risico op brand al sterk af.” De campagne loopt tot eind mei en wordt op woensdag 29 mei afgesloten met een informatieavond in de brandweerkazerne. 
 
Speerpunt
Veilig wonen is een speerpunt van het college. Door onder meer deze campagne willen de gemeente en de samenwerkingspartners bereiken dat bewoners bewust veilig gaan wonen. Dat ze actie ondernemen om inbraak en brand te voorkomen. Wat hierbij helpt is dat bewoners ervoor zorgen dat hun woning voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het risico op inbraak wordt daardoor flink kleiner. De keuze om de campagne in de wijk Krommeweg te doen, is dat in deze wijk verhoudingsgewijs het meest wordt ingebroken. 
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.