ASWH D2 ongeslagen Voorjaarskampioen

06 mei 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH D2 ongeslagen Voorjaarskampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - In de oudste pupillencategorie, de D-pupillen, is het elftal van ASWH D2 afgelopen zaterdag kampioen geworden in de voorjaarscompetitie. Op eigen veld werd in de laatste competitiewedstrijd eenvoudig gewonnen van hekkensluiter ST GSC/ODS D1 met de duidelijke cijfers van 8-3.

Vroeg in april zette ASWH D2 al een duidelijke stap naar het voorjaarskampioenschap toen op Sportpark De Lockhorst, directe tegenstander voor de titel, vvSliedrecht werd verslagen met 2-5. Hiermee zorgde het elftal voor een comfortabele voorsprong in de stand op vvSliedrecht waar thuis nog met 2-2 werd gelijk gespeeld. De wedstrijden die volgde wist ASWH D2 op geconcentreerde wijze tot een goed einde te brengen. Toen Sliedrecht half april ook nog punten verspeelde tegen Oranje Wit, die een sterke periode mee maakte, deed zich in de uitwedstrijd tegen Groote Lindt D1 de eerste mogelijkheid voor om nog voor het einde van de competitie voorjaarskampioen te worden. ASWH D2 greep die kans met beide handen aan en wist deze wedstrijd winnend, (1-5) af te sluiten. Het kampioenschap was een feit.
 
Zaterdag 4 mei speelde het elftal van trainers Ed van Haften, Erik van Schanke en leider Willem Vermeijden de laatste wedstrijd om de ongeslagen status te bevestigen. Vaders en moeders, opa’s en oma’s waren langs de kant toegestroomd om het elftal in de laatste wedstrijd aan te moedigen en te zien winnen. Na de overwinning en nog op het veld werden de spelers vol lof toegesproken door de trainers en ontvingen zij de kampioensbeker en bloemen voor hun geweldige prestatie. Als klap op de vuurpijl kregen zij door scheidsrechter, Hans van Hoek (DGS), ook nog een geweldige bluscursus aangeboden voor hun sportieve voetbalgedrag tijdens het seizoen.
 
Na afloop van de festiviteiten op het veld en een verfrissende douche werden de spelers als helden onthaald in de kantine en ontvingen zij de felicitaties van het ASWH-jeugdbestuur en de ASWH-supportersclub, die hen ook nog trakteerde op een heerlijk frietje en drankje.
 
Foto D2
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.