ASWH plaatst zich als periodekampioen voor nacompetitie

13 mei 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH plaatst zich als periodekampioen voor nacompetitie

HENDRIK IDO AMBACHT - De laatste speelronde in de hoofdklasse B moest onder andere duidelijkheid bieden over de exacte invulling van de nacompetitie om promotie naar de topklasse. Voor ASWH waren diverse scenario's mogelijk. De Ambachters konden een vervangende periodetitel behalen, zelf de derde periode winnen of nog overal naast grijpen.

Dankzij een overwinning op XerxesDZB (4-2) en de nederlaag van Hoek in de Zeeuwse derby bij Kloetinge, werd ASWH uiteindelijk periodekampioen. Vanzelfsprekend werd deelname aan de nacompetitie daardoor ook een feit.

Het verschil in de belangen was uiteindelijk ook zichtbaar in het spel, XerxesDZB gooide er zeker niet met de pet naar, maar duidelijk was dat er bij ASWH net iets meer drive was. Na een van beide kanten voorzichtige openingsfase was het ook ASWH dat de eerste gevaarlijke kans creëerde. Alexander van Dommelen gaf een schitterende voorzet op broer Michael, die de bal controleerde en hard op doel schoot.
 
XerxesDZB-goalie Danny Voets, die zijn laatste wedstrijd keepte, voorkwam echter een Ambachtse treffer. Niet veel later was Voets echter kansloos. ASWH mocht een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Die werd door Alexander van Dommelen panklaar voor het doel gelegd, waar de goed inlopende Bas van Stokkom keurig binnen kopte: 1-0.
 
Het antwoord van XerxesDZB volgde rap. Spits Yoeri Rombouts mikte echter voorlangs. Niet veel later kreeg ASWH een hoekschop. Bas van Stokkom kopte op doel en via een tegenstander eindigde de bal uiteindelijk op de lat, waardoor nieuw succes voor de centrale verdediger uitbleef. Wel mocht ASWH weer een corner nemen.
 
Robbert Stout trapte en Michael van Dommelen knikte raak. De 2-0 was zijn negentiende competitietreffer. Bijna ging ASWH met een nog mooiere marge de rust in, maar een schot uit de draai van Robbert Stout vloog rakelings naast. Met een verdiende 2-0 voorsprong op zak ging ASWH dus op zoek naar de kleedkamer.
 
De de tweede helft was amper een minuut oud toen XerxesDZB tegenscoorde. Rechtsback Moreno Marengo zette voor en de nog altijd topfitte Miquel Lopes Silva, toch al 38, kopte hard binnen. Gelukkig was ASWH snel weer bij de les en wist het zelf ook snel weer te scoren. Hier ging wel een beetje hulp van doelman Danny Voets aan vooraf, want de goalie van de Rotterdammers liet een voorzet van Marco de Borst los. Aanvoerder Ferry van Lare was attent en promoveerde de rebound tot een treffer: 3-1.
 
ASWH ging op zoek naar de beslissing en kreeg een goede kans, toen Alexander van Dommelen en Robbert Stout combineerden. Het schot van Stout eindigde over het doel.
 
Een minuut of twintig voor tijd was het echter XerxesDZB dat weer scoorde. Miquel Lopes Silva mocht wel erg makkelijk aan de bal komen in het Ambachtse strafschopgebied en stond plots alleen voor Jordy van de Corput. Van dichtbij maakte Lopes Silva zijn tweede doelpunt. Kort daarna mikte Felino Jardim maar net naast uit een vrije trap. Hoewel de ontwikkelingen elders duidelijk maakten dat een gelijkspel en zelfs een kleine nederlaag geen probleem zouden zijn, wilde ASWH uiteraard graag winnen.
 
De ploeg zette dan ook nogmaals aan, met inmiddels ook de ingevallen Gilmaro van de Werp en Ebu Öztürk in de gelederen. De kansen op de vierde goal volgden elkaar plots rap op. Zo schoot Elvis Versluis naast na goed afleggen van Alexander van Dommelen en bezorgde Versluis de bal na een goede actie even later bij Robbert Stout. Diens inzet werd echter geblokt. Twee minuten voor tijd was het wel raak. Robbert Stout vond Ebu Öztürk aan de linkerkant. De Dordtenaar versnelde en zette goed voor op Alexander van Dommelen, die zijn tegenstander uitkapte en de 4-2 maakte.
 
Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en won ASWH, door de nederlaag van Hoek, zelfs de derde periode.
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.