IFC meiden in bekerfinale op 25 mei

19 mei 2013
IFC meiden in bekerfinale op 25 mei

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor het eerst in de clubgeschiedenis van de IFC Girls Academy plaatst een meisjesteam zich voor de bekerfinale van district Zuid 1.

Door een 4-0 overwinning op FC Dauwendaele mag MC1 op 25 mei aantreden op het veld van FC Engelen in ‘s Hertogenbosch voor de finale tegen OJC Rosmalen of Uno Animo (Loon op Zand). Een zeer knappe prestatie van deze jonge meiden en hun begeleiding.

Nadat de opstellingen waren opgelezen door de speaker betraden de speelsters, vooraf gegaan door de scheidsrechter, het veld en kon de wedstrijd beginnen. In het begin was ons middelveld zoekende, mede door het goed tegenstand biedende FC Dauwendaele. Kansen waren zeldzaam in de openingsfase totdat het Rhodé, Evy en Myrthe lukte met driehoekjes de linkerflank van FC Dauwendaele uit te spelen. De daaruit komende voorzetten werden niet benut door het te laat komen van de aanvalsters. Toch was het uit een genoemde driehoek dat Stefanie vrij gespeeld kon worden , die met een hoge bal de keepster van FC Dauwendaele kansloos liet. Met een 1-0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht. Door het spel van FC Dauwendaele waren supporters nog niet zeker van de overwinning.

Na de rust had Dauwendaele haar beste speelster van de verdediging doorgeschoven naar het middenveld en kon er een paar keer op afstand geschoten worden op het doel van IFC, maar Yvet hield haar doel schoon. Nu kwam er meer ruimte voor onze aanvalllers en toen bij een dieptepass niemand meer in de bal geloofde, hield Giovanna met een uiterste krachtinspanning de bal binnen net voor de achterlijn. Haar terugtrekbal werd vanaf 16 meter door Cheyenna met een droge knal achter de verbouwereerde keepster geschoten (2-0). FC Dauwendaele bleef echter aandringen en vooral op links kwamen ze soms dreigend door. Met een tactische wissel werd dit gevaar door IFC bezworen.

Uit een corner van links kon Demi de bal intikken (3-0) en even later kon weer Stefanie vrij vanaf de zijkant op het doel schieten (4-0).

Na het laatste fluitsignaal was de ontlading groot. Frank maakte een vreugdedansje, foto’s worden genomen onder het scorebord en de supporters werden bedankt. De vreugde was groter dan bij het kampioenschap, omdat de meiden bewust waren van het belang van hun prestatie ook voor de IFC Girls Academy.

In de kantine namen stralende speelsters en supporters de door Dauwendaele verstrekte drankjes en snacks, als dank voor het komen naar Middelburg, in ontvangst.

Afscheid nemend en met een bedankje vertrokken de meiden van IFC en hun aanhang richting Hendrik-Ido-Amacht, Zwijndrecht en Rijsoord waar het nog lang onrustig bleef met het plegen van telefoontjes naar familie en vrienden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.