DVS gaat gewoon door met winnen

27 mei 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS-1 gaat gewoon door met winnen. Wederom goede resultaten van de selectieteams van DVS’69. Hoewel DVS-1 twee weken geleden het kampioenschap vierde, won het nu gewoon weer. Melmac uit Tilburg toonde zich een goed gastheer maar bleek te zwak. DVS-2 maakt nog een kans op promotie na de winst op de reserves van Melmac. DVS A1 kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan na de winst op de directe concurrent WION.

Melmac 1 - DVS 1 6-17 (3-8)
Het duel kwam moeizaam op gang in Tilburg-op een veel wind vangend hockeyveld van de Universiteit- . Aanvallend bleek Melmac alleen op tijdwinst uit te zijn in plaats van doelpunten. Na vijf minuten het nutteloze rondplaatsen van de bal van de thuisploeg aanschouwd te hebben, raasde DVS direct naar de 0-2 voorsprong. Al gauw zagen de Tilburgers het heilloze van de missie want het zag  DVS naar 0-5 uitlopen. Melmac probeerde met achterverdedigen DVS te ontregelen, had weliswaar deels succes, maar het leverde de thuisploeg uiteindelijk geen doelpunten op. Via 1-5 werd het 3-8. Na deze ruststand deed DVS wat het al langer doet: genoeg doelpunten maken: al snel was het 3-11. En daarna werd met mooie aanvalscombinaties zelfs weer het mooie aantal van 17 goals behaald. Lof voor de Tilburgse ploeg die kampioensploeg DVS op een drankje trakteerde! Volgende week probeert DVS de ongeslagen status te behouden door in het laatste duel te winnen van het laaggeklaseerde Thor.

Melmac - DVS 2 6-13 (4-5)
In dit duel leek het achterverdedigen van de thuisploeg DVS succesvol te ontregelen (4-1). DVS had het dan ook aan zichzelf te danken door steeds de drukte op te zoeken. Wel werd met enige moeite de 4-5 voorsprong gepakt bij rust. Desondanks besloot DVS –coach Hartendorp tot ingrijpen en wisselde twee keer. Het pakte goed uit. In de tweede helft kon DVS makkelijker scoren, was het heer en meester en liet het pas de thuisploeg in de slotfase toe om twee goals te maken na rust.

DVS kan nog promoveren als nummer twee. Dan moet het zelf winnen van Thor en is het nog afhankelijk van de eindstanden in de andere poules.

WION -  DVS A1 10-13 (6-6)
Ook in deze voor de thuisploeg zo belangrijke wedstrijd, was het vreemd genoeg DVS dat de scepter zwaaide in de openingsfase. DVS kwam 0-4 maar mede door gemakzucht kon het de thuisploeg toch de hoop geven (6-6 ruststand). Na rust bleek DVS bij de les. De ploeg van (interim-) coach Schaap behield het initiatief maar WION gaf niet op. Bij 10-10 viel een van de DVS topschutters geblesseerd uit, maar het had geen invloed. DVS scoorde gewoon weer!. WION probeerde met achterverdedigen de bal te pakken maar het verloor juist teveel tijd. Zeker toen DVS weer scoorde, werd dat een kansloos middel.

Komend weekend kan DVS de koppositie verzilveren met een kampioenschap, als het in het laatste duel een punt weet te pakken van Nieuwerkerk.