Lastige uitgangspositie voor ASWH

03 juni 2013
Lastige uitgangspositie voor ASWH

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH stapt dinsdag de bus in met een lastige opdracht. De ploeg moet dan namelijk winnen in Assen om kans te blijven houden op promotie naar de topklasse. Dit is het gevolg van de nederlaag die ASWH vanmiddag op eigen veld leed in het eerste deel van de tweekamp tegen ACV (0-1). Gezien het spelbeeld van de tweede helft verloor ASWH onnodig. Toen hadden de Ambachters namelijk een overwicht, maar het waren de bezoekers die scoorden. De zo gewenste goede uitgangspositie voor de return bleef dus uit.

ASWH en ACV schotelden de massaal toegestroomde bezoekers rond het kunstgrasveld van sportpark Schildman een weinig boeiende eerste helft voor. De bezoekers leken een puntendeling een prima resultaat te vinden, terwijl ASWH niet bij machte was om in aanvallend opzicht gevaarlijk te worden. Het was voor rust vooral een schaakspel tussen twee afwachtende elftallen, waarbij ACV het organisatorisch in elk geval goed voor elkaar had. De beide keepers hoefden eigenlijk nauwelijks in actie te komen. De enige doelpoging die het vermelden waard was, kwam van de voet van Robin Mulder. De schaduwspits van ACV zag zijn inzet aangeraakt worden en vervolgens naast de goal vliegen. Dat het nog 0-0 stond toen scheidsrechter De Lima Schepens het rustsignaal liet horen, was gezien het spel dan ook voor niemand verrassend.

Na rust gooide nu de schroom van zich af en begon ACV sneller onder druk te zetten en zelf meer naar voren te spelen. Dat leverde een veel levendigere tweede helft op, waarin ASWH al snel bijna op voorsprong kwam. Josiemar van de Werp, die in de tweede helft regelmatig hoogstandjes vertoonde en voor dreiging zorgde, verdiende een vrije trap op de achterlijn. Mels van Driel zette zich achter de bal en bracht het speeltuig voor het doel, waar Ferry van Lare leek binnen te tikken. Helaas werd de inzet van de aanvoerder van de doellijn gehaald. De toon was in elk geval gezet.

ASWH speelde nu beduidend beter en zorgde geregeld voor dreigende momenten. Er kwamen ook kansen, al kwamen die vooral voort uit standaardsituaties. Na een hard afstandsschot van Ferry van Lare kreeg ASWH bijvoorbeeld een hoekschop. Mels van Driel slingerde de bal voor het doel, waar een verdediger van ACV de bal onbedoeld bijna in eigen goal werkte. Helaas voor ASWH stond er ook nu nog iemand op de doellijn om de bal weg te werken. Even later lag de bal aan de andere kant echter ineens in het doel. Na een snelle omschakeling van ACV was het vleugelspits Eduard de Jonge Rosa die veel vrijheid kreeg om uit te halen. Met een geplaatst schot verraste hij Jordy van de Corput en zo stond ASWH met nog ruim een kwartier te spelen ineens achter.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker. Om die te forceren werd ook supersub Ebu Öztürk nog ingebracht. De kansjes kwamen wel, maar ASWH moest ook op blijven passen. ACV was in de tegenstoot namelijk gevaarlijk en kreeg ook nog een zeer grote kans, waarbij Marco de Borst goed verdedigde en een treffer voorkwam. Diezelfde De Borst kreeg in blessuretijd dé kans op de gelijkmaker, toen hij werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. Hij schoot echter voorlangs, waardoor het 0-1 bleef.

Deze nederlaag betekent dat de Ambachters dinsdag in Assen minimaal moeten winnen. Gebeurt dat met één goal verschil, dan volgt er een verlenging en indien nodig een strafschoppenserie. Wint ASWH met een verschil van twee goals of meer, dan is de ploeg door naar de finale tegen Spakenburg. Dat is zeker nog mogelijk, al zal het natuurlijk niet eenvoudig worden. ACV heeft namelijk genoeg aan een gelijkspel om de tweekamp winnend af te sluiten.

Foto: Balgoochelaar Josiemar van de Werp stuurt drie ACV ‘ers het bos in

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.