ASWH uitgeschakeld in nacompetitie

05 juni 2013

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is op dinsdag 4 juni er helaas niet in geslaagd de finale van de nacompetitie te bereiken. In Assen eindigde een bloedstollende wedstrijd in 3-3. Door de eerdere 0-1 in Hendrik-Ido-Ambacht kwam ACV daardoor als winnaar uit de strijd. Zuur voor ASWH, dat goed speelde en veerkracht toonde, maar hiervoor niet werd beloond. Door dit resultaat gaat ACV door naar de finale, waarin het Spakenburg ontmoet. ASWH zal eerst even moeten bijkomen van de tegenvaller, om na de zomer vol goede moed een nieuwe poging te wagen via de hoofdklasse een promotie af te dwingen.

Trainer Ron Timmers kon op het mooie en sfeervolle sportpark in Assen weer een beroep doen op Mitchell van Esveld en Bas van Stokkom. Beide verdedigers waren in de heenwedstrijd nog geschorst. Zij keerden nu terug in de basis. Van Esveld startte als rechtsback, Van Stokkom centraal achterin naast Mark Bevaart. Mels van Driel schoof door naar het middenveld. Daardoor nam Gilmaro van de Werp nu plaats op de reservebank, net als Paul Scheurwater. Voorin mocht Elvis Versluis beginnen, Emir Jasarevic was daarom wisselspeler.

Met de eerdere nederlaag in het achterhoofd, moest ASWH wel aanvallen. Dat was ook de intentie waarmee het elftal begon. Het was dan ook een flinke tegenvaller dat het juist ACV was dat snel wist te scoren. Na een diepe bal kon spits Philip Ties door het midden alleen op doelman Jordy van de Corput af. Ties mikte de bal in de hoek en zo was het 1-0, waarmee de opdracht weer wat lastiger werd. Aan de andere kant, ASWH was toch al gekomen om minimaal twee keer te scoren. De Ambachters bleven dan ook vrij rustig en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Het doel van ACV werd gezocht met goede combinaties. Dat leverde dan ook de gelijkmaker op. Mark Bevaart stoomde op, nam de bal fraai mee het strafschopgebied in en zag Michael van Dommelen vrijstaan. De topscorer van ASWH schatte het balletje breed van Bevaart op de juiste waarde en rondde droog af: 1-1.

ASWH putte uiteraard vertrouwen uit dit doelpunt en ging door. Zo kopte Michael van Dommelen maar rakelings over na een hoekschop van Mels van Driel en moest een verdediger van ACV zich voor een schot van Elvis Versluis gooien om een treffer te voorkomen. Kort voor het half uur was het echter wel raak. Een fraaie aanval met één keer raken, opgezet door Mitchell van Esveld, Elvis Versluis en Josiemar van de Werp, stond aan de basis. Uiteindelijk gaf Mels van Driel het laatste tikje naar Josiemar van de Werp, die de bal van net buiten het strafschopgebied in de hoek mikte en ASWH op voorsprong zette. Helaas werd een moment van onachtzaamheid achterin ASWH al een minuut later fataal, want schaduwspits Robin Mulder schoot toen de 2-2 achter Jordy van de Corput. Vervelend, want hierdoor was ASWH weer terug bij af. Deze stand bleef tot het rustsignaal op het scorebord staan. Tussendoor redde Van de Corput nog goed op een geplaatst schot van Philip Ties en had Mels van Driel het doel bij een vrije trap net te hoog gezocht. ASWH was in de eerste helft de betere, maar het stond wel gelijk.

Daarom ging het team met een ongewijzigd strijdplan naar buiten voor de tweede helft. Daarin verliep het aanvankelijk minder soepel. De eerste helft had krachten gekost en ACV kreeg wat meer grip op het duel, overigens zonder echt heel gevaarlijk te worden. Rechtsback Ashwin Manuhutu probeerde het na een uitbraak weliswaar van grote afstand en er waren enkele dreigende spelhervattingen, maar echt vrezen voor een tegengoal was er niet bij. Een Ambachtse treffer leek echter ook lange tijd niet in de maak. Een volley van Robbert Stout was het gevaarlijkst in die fase. Trainer Ron Timmers bracht daarom twee verse krachten in. Gilmaro van de Werp en Ebu Öztürk vervingen Mitchell van Esveld en Elvis Versluis.

Vijf minuten later stond ASWH weer voor. Een lange aanval via Mark Bevaart en Ebu Öztürk resulteerde uiteindelijk in een doelpoging van Bevaart, die via de doelman en de paal binnen leek te rollen. Voor alle zekerheid gaf Robbert Stout de bal het laatste tikje en wakkerde daarmee de hoop in de Ambachtse harten weer volledig aan. Met 2-3 zou het verlengen worden en dus besloot ASWH, mede ingegeven door het steeds vermoeider ogende ACV, door te drukken. Er kwamen ook kansen. Zo kon Ebu Öztürk net niet hard genoeg afronden na een pass van Mels van Driel. Kort voor tijd trapte Jordy van de Corput uit, miste de defensie van ACV de bal en dook Robbert Stout alleen voor keeper Marcel Groothof op. Helaas kon Stout zijn schot niet binnen de palen richten en dus ging deze plotse grote kans verloren.

Kort daarna incasseerde ASWH een mokerslag. De blessuretijd was net begonnen toen de bal voor de voeten van Robin Mulder belandde. De topscorer van ACV bleef rustig, zette nog wat stappen en haalde toen plots uit. De bal sloeg achter Jordy van de Corput in de touwen en betekende de 3-3. Daarmee was ACV door. In de korte tijd die ASWH nog had, probeerde de ploeg het nog wel. Het kwam er echter niet meer van. Doelman Jordy van de Corput was met een vrije trap nog het gevaarlijkst, maar zijn inzet eindigde naast het doel. Toen de uitstekend leidende scheidsrechter Jansen voor het laatst floot, was het dus over voor ASWH.

Teleurgesteld gleden de spelers op het gras of zochten de kleedkamer op. Dit in het besef dat er zeker meer in had gezeten. Toch kan ASWH met opgeheven hoofd terugkijken op de wedstrijd. Er is goed gevoetbald en keihard gewerkt. Dat laatste is in heel de nacompetitie het geval. Natuurlijk had iedereen op meer gehoopt, maar het mocht niet zo zijn. Daarmee kwam ook direct een einde aan het seizoen en aan het verblijf van trainer Ron Timmers, diens assistent Theo Smit en diverse spelers bij ASWH. Zij verdienen op deze plaats bedankt te worden voor alle inzet en energie die zij in ASWH hebben gestoken. De spelers die blijven, zullen door de wedstrijd van gisteravond ongetwijfeld alleen maar gemotiveerder aan de aftrap van het volgende seizoen verschijnen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.