Emmanuel van Ruitenbeek wint Slag van Ambacht

06 juli 2012
Emmanuel van Ruitenbeek wint Slag van Ambacht

HENDRIK IDO AMBACHT - Op donderdag 5 juli werd de 49e Slag van Ambacht verreden, de wielerronde van Hendrik-Ido-Ambacht.

In totaal 86 wielrenners streden om de titel, die uiteindelijk gewonnen werd door Emmanuel van Ruitenbeek uit Amstelveen. Tweede werd Lars van der Vall uit Ouderkerk aan den Amstel, terwijl nationaal kampioen Koos Jeroen Kers in het rood-wit-blauwe shirt derde werd.

Tegen het einde van de wedstrijd begon het te regenen, en om verder gevaar te voorkomen, werd de koers met 5 ronden ingekort.

De wedstrijd voor de sportklassers werd gewonnen door Tonnie Akkermans, die Papendrechter Chris Maat slechts zevenduizendste seconde voor bleef, wat gemeten werd door het electronisch meetsysteem en ondersteund werd door de finishfoto.

Volgend jaar wordt de 50e editie verreden, en de organisatie gaat nu beginnen om er een bijzondere jubileumeditie van te maken!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.