ASWH deelt de punten met Xerxes DZB

16 september 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH deelt de punten met Xerxes DZB

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH begon gedisciplineerd aan de wedstrijd. De ploeg wenste niet te worden overrompeld door XerxesDZB, zoals dat de afgelopen jaren eigenlijk steevast het geval was. Nu stond de organisatie van ASWH goed en hoefde het zeker voor rust nauwelijks kansen weg te geven aan de bezoekers. Zelf zocht ASWH naar de momenten om toe te slaan en gevaarlijk te worden, zonder daarbij de defensie organisatie uit het oog te verliezen. Dat lukte na een minuut of twintig voor het eerst, maar een poging van Michael van Dommelen werd gekraakt. Kort daarna was ASWH in de buurt van de openingstreffer. Na een snelle aanval via Van Dommelen en Mels van Driel werd Jesper van den Bosch vrijgespeeld. Diens schot vanaf de rand van het strafschopgebied eindigde via doelman Jesper Hogedoorn echter op de lat.

Na een half uur was het wel raak. Een vrije trap van Mels van Driel werd door doelman Hogedoorn tot corner verwerkt. Van Driel nam de hoekschop uiteraard zelf en Ferry van Lare kopte de bal overtuigend binnen: 1-0. Enkele minuten later kreeg ASWH een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Een te korte terugspeelbal van XerxesDZB-verdediger Ruben Koorndijk werd door Michael van Dommelen opgepikt. De spits ging ook keurig om de uitkomende Hogedoorn heen, maar was in een lastige hoek beland en mikte uiteindelijk in het zijnet. In de slotfase van de eerste helft kwam XerxesDZB vervolgens meer opzetten, maar echt gevaarlijk werden de bezoekers zelden. Stef Doedée moest wel al zijn kwaliteiten aanspreken bij een schot van Jan Tuitel. De goalie van ASWH tikte de bal knap over. Daardoor kon de thuisploeg gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft pakten de bezoekers de zaken iets anders aan. Daar had ASWH het lastig mee, al was de beste kans in eerste instantie wel voor de Ambachters. Na een hakballetje van Mels van Driel kwam Michael van Dommelen in het Rotterdamse strafschopgebied aan de bal, maar hij schoot helaas net voorlangs. Kort daarna sloeg XerxesDZB toe. Na een snelle aanval over de rechterflank kon rechtsback Koorndijk voorzetten op de ingevallen Robert Pot, die de bal ineens achter Doedée mikte: 1-1.

In het restant van het tweede bedrijf bleef XerxesDZB wat sterker, zonder overigens echt tot heel grote kansen te komen. De beste was nog voor Jan Tuitel, die zijn schot net als in de eerste helft gekeerd zag door Doedée. ASWH kwam eigenlijk niet meer tot echte aanvallen toe, al zorgde de ingevallen Vinicius Bongaertz af en toe voor dreiging in de omschakeling. Het gevaarlijkst was ASWH via standaardsituaties. Hoewel beide ploegen tot het einde toe bleven proberen alsnog de volle buit te grijpen, viel er geen treffer meer.

Foto: Schitterende save van ASWH doelman Stef Doedée en voorkomt hiermee een zeker schijnend doelpunt

Afgelopen zaterdag heeft ASWH B2 de thuiswedstrijd tegen De Zwerver B1 met een gelijkspel, 3-3, afgesloten. Deze wedstrijd werd bijgewoond door de nieuwe shirtsponsor Peter van de Pol van Camozzi Benelux B.V..

Natuurlijk had ASWH B2 deze wedstrijd graag gewonnen voor de sponsor maar dat lukte net niet. ASWH B2 speelt met trots in de nieuwe shirt gesponsord door Camozzi Benelux.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.