DVS maakt goede indruk tegen Ados

23 september 2013 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - DVS kon voor de derde maal in successie een overwinning op het conto schrijven. Van Ados werd met 14-11 gewonnen. DVS-2 blijft het moeilijk hebben en verloor van HKC. DVS-3 kon ook geen vuist maken tegen Gemini.

(KLASSE 2F)  DVS 1 - ADOS 1 14-11 (6-5)
DVS, dat in de eerste wedstrijd thuiswedstrijd onderuit ging, dacht in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet veel te duchten te hebben van tegenstander ADOS. Tegen de ploeg uit Hoorn kwam DVS  bijna bedrogen uit. Na een goede start kwam DVS met 3-5 achter. Vele kansen volgde voor DVS en kon de 6-5 voorsprong bij rust genoteerd worden. Na rust liep DVS, dat nog steeds met twee jeugdspelers aantreedt, uit naar 9-5 maar werd het slechts nog spannend toen na een 60 minuten Ados de voorsprong van DVS had gehalveerd tot 10-8. De twee volgende goals vielen aan DVS zijde en dat bleek direct genoeg voor de winst. Ados werd niet echt gevaarlijk meer en DVS “scoorde gedegen mee”

DVS staat nu gedeeld tweede in de ranglijst met slechts twee punten achterstand op koploper ALO.

Komend weekend heeft de gehele top-3 uitwedstrijden dus dat wordt spannend. Het achttal van coach Beuk gaat op bezoek in Leiden op bij kz Danaiden, dat DVS volgt op twee punten.

(KLASSE R3U)  DVS 2 - HKC 3   9-15 (3-7)
Lastige wedstrijd van DVS dat weer aantrad tegen een geroutineerde ploeg. DVS begin goed (2-0) maar vanaf de 3-3 werd het onderlinge verschil op vele fronten duideljker. De scherpte leek aan DVS-zijde wat weg te vloeien, waar HKC de “kleine” kansen benutte. De bij rust opgelopen achterstand bleek al fataal, want DVS liep na de thee alleen maar achter de feiten aan.

DVS staat na drie wedstrijden nu nog puntloos onderaan, maar heeft wel de huidige nummers een en twee van de poule al gehad. Komend weekend volgt de uitwedstrijd tegen Rust Roest, die al drie punten vergaard heeft (uit vier wedstrijden)

(KLASSE R4R)  DVS 3 – Gemini-2  4-7 (1-4)
Waar DVS een rustig middagje verwachtte bleek Gemini uit flink wat dravers te bestaan. DVS had duidelijk moeite met het tempo en dat leidde tot een abominabele wedstrijd. De schier overkomelijke achterstand van drie doelpunten bij rust konden toch niet meer goedgemaakt worden, omdat DVS aanvallend te onmachtig bleek.

DVS-3 staat nog wel in de middenmoot met 2 punten uit drie wedstrijden, deze week zal echter twee keer aangetreden moeten worden: vroeg in de week de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels en in het weekend de thuiswedstrijd tegen Nikantes