Late gelijkmaker helpt ASWH aan punt tegen Jodan Boys

07 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Late gelijkmaker helpt ASWH aan punt tegen Jodan Boys

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft op eigen veld de punten gedeeld met Jodan Boys. De Gouwenaren namen al rap een 0-2 voorsprong, waarna de thuisploeg aan een inhaalrace moest beginnen. Uiteindelijk leverde dit, door een late treffer van Jesper van den Bosch, toch nog een punt op. Gezien het wedstrijdverloop een resultaat waar ASWH tevreden mee moest zijn, maar al met al werd het een teleurstellende middag.

ASWH liet zich in de openingsfase verrassen door een alerter en scheper Jodan Boys. Dat leverde ook al vlot een achterstand op. Van achteruit mocht ongehinderd een diepe bal worden gegeven op de opkomende linksback Tim Roggeveen en die kon zonder al te veel weerstand voorgeven, waarna de vrijstaande Jeroen Borsboom van dichtbij geen moeite had om Stef Doedée te passeren. Een streep door de rekening van ASWH dus, dat niet voor het eerst deze competitie in de achtervolging moest. Het ging de ploeg aanvankelijk echter niet goed af. Het spel was te slordig om de voormalig topklasser te verontrusten. Slechts één keer legde ASWH een vloeiende aanval op de mat, toen Josiemar van de Werp zijn broer Gilmaro bediende. De jongste van de twee kreeg een goede schietkans, maar mikte over.

Kort daarna kreeg ASWH een nieuwe tik te verwerken. Marvin van der Pluijm zette een actie in op de achterlijn, waarbij Bas van Stokkom met een sliding probeerde te verdedigen. Daarbij kreeg hij de bal tegen de arm. Scheidsrechter Roeleveld was onverbiddelijk en wees naar de stip. Jan Willem Schep, de voormalig ASWH'er in dienst van Jodan Boys, zette zich achter de bal. Met een goede reflex keerde Stef Doedée de strafschop, maar het bleek voor niets, want Schep was het meest alert en tikte de rebound alsnog binnen. Zo stond het na een kleine twintig minuten 0-2 en moest ASWH vol in de achtervolging.

Een minuut of tien later vond ASWH de aansluiting. Vinicius Bongaertz verdiende een vrije trap aan de linkerkant. Deze werd door Mels van Driel heerlijk aangesneden en door Paul Scheurwater met veel overtuiging in de hoek gekopt. Na die 1-2 kwam ASWH beter in de wedstrijd. Bijna maakte Michael van Dommelen gelijk, maar zijn gekrulde schot kon door doelman Michael de Leeuw net over de goal worden getikt. De daaropvolgende hoekschop vloog via een verdediger van Jodan Boys maar net voor het doel langs. Ook Marco de Borst probeerde het nog eens met een schot van afstand, maar ook hij kon niet voorkomen dat ASWH met een achterstand moest gaan rusten.

In de tweede helft waren het de bezoekers die voor de eerste dreiging zorgden, maar Bas van Stokkom hield met een goed getimede sliding de doorgelopen Leroy Brank van een doelpoging af. Daarna was het de beurt aan ASWH. Eerst werd een gekraakt schot van Jesper van den Bosch maar net tot hoekschop verwerkt, even later werd de opgestoomde Marco de Borst op de rand van het strafschopgebied gevloerd. De daaropvolgende vrije trap leverde geen goal op. Aanvoerder Ferry van Lare moest zich kort daarna geblesseerd laten vervangen door Mathieu Christianen.

ASWH begon steeds meer risico te nemen. Dat leverde wel mogelijkheden op, bijvoorbeeld na een goede aanval met Mels van Driel, Jesper van den Bosch en Vinicius Bongaertz, die uiteindelijk resulteerde in een schot van Van Driel. De keeper stopte de bal echter. Jodan Boys kreeg door de strijdwijze van ASWH uiteraard meer ruimte. ASWH kwam dan ook enkele keren goed weg, want Marvin van der Pluijm had tot twee keer toe de derde treffer van de bezoekers op de schoen. Gelukkig voor ASWH stond zijn vizier niet op scherp.

Met inmiddels ook Robbert Stout en Nick Bolte in het elftal bleef ASWH zoeken naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk vijf minuten voor tijd. Een doelpoging van Michael van Dommelen leverde een hoekschop op. Mels van Driel bracht de bal voor de goal, waar Robbert Stout bij de tweede paal op doel kon koppen. Zijn kopbal eindigde op de lat, maar de rebound was een prooi voor Jesper van den Bosch. Met het hoofd tekende hij de 2-2 aan. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven, hoewel beide ploegen nog probeerden de volle buit te grijpen. ASWH kreeg in de blessuretijd nog een goede kans, maar Robbert Stout kon niet tot een schot komen en ging uiteindelijk neer in het strafschopgebied, maar Roeleveld zag hier terecht geen strafschop in.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.