SGP en ChristenUnie gaan weer samen de verkiezingen in

20 oktober 2013 door Ad van Herk
SGP en ChristenUnie gaan weer samen de verkiezingen in

HENDRIK IDO AMBACHT - De SGP en ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht gaan weer gezamenlijk de verkiezingen voor de  gemeenteraad in. Beide christelijke partijen hebben recent de samenwerkingsovereenkomst voor de  nieuwe raadsperiode ondertekend. 

SGP en ChristenUnie werken al vanaf 1994 samen in de Ambachtse gemeenteraad. Vanaf de gezamenlijke start vormen zij de grootste fractie in de gemeenteraad en leverden zij ook iedere periode één of meer wethouders voor het college. De identiteit en kwaliteit van wonen en leven in Hendrik-Ido-Ambacht zijn en blijven de belangrijkste speerpunten voor de SGP-ChristenUnie. 
 
De voorzitters van de plaatselijke afdelingen van de beide partijen tonen zich verheugd over de opnieuw ondertekende samenwerkingsovereenkomst. “Met onze samenwerking willen wij het Christelijke geluid in de lokale politiek en bestuur van de gemeente continueren en versterken”, zo geeft Louis Schenkel aan. Dies Bal onderstreept het belang van samenwerking: “In Hendrik-Ido-Ambacht zijn de overeenkomsten tussen onze partijen bijzonder groot, dus samenwerking waar mogelijk is zeker in deze tijd van groot belang!” 
 
Het verkiezingsprogramma van de SGP-ChristenUnie wordt binnenkort gepresenteerd.  Het thema van de komende campagne is: ‘Bouwen & Bewaren’.  
 
Foto: Jeroen van der Laan
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.