Wie overvielen een echtpaar aan de Gerard Alewijnstraat?

26 oktober 2013 door Ad van Herk
Wie overvielen een echtpaar aan de Gerard Alewijnstraat?

HENDRIK IDO AMBACHT - Op zondag 14 april 2013, omstreeks 03:15 uur, overvallen twee mannen een echtpaar bij hun woning aan de Gerard Alewijnstraat in Hendrik Ido Ambacht. Het echtpaar komt net thuis van een avond werken in hun restaurant in diezelfde plaats. Er ontstaat een vechtpartij waarbij het mannelijke slachtoffer flink mishandeld wordt. De overvallers vluchten als een buurman op het lawaai afkomt.

De overvallers hebben uren gewacht in en om de garage bij de woning en zijn op het terrein gekomen door over het hek te klimmen. Dat is aangebracht na een eerdere overval in 2009. Ook de bewakingscamera’s waarmee de overvallers en de vechtpartij gefilmd zijn, zijn toen aangebracht.
 
Het echtpaar was in die nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april veel later thuis dan gewoonlijk. Het lijkt erop dat de daders hen veel eerder verwacht hadden. Op beelden van de camera’s rondom het huis is namelijk te zien dat ze zich al uren voordat het echtpaar thuis kwam bij het huis ophielden. Bovendien zijn ze rond 02.00 uur die nacht even weg geweest en precies toen liepen er twee jongens, mogelijk de daders dus, bij het restaurant voorbij.
 
Dader 1 had een mes bij zich dat de restauranteigenaar van hem af wist te pakken en over de heg gooide. Mogelijk herkent iemand dat mes in combinatie met de daders. Verder hadden ze een lichtkleurige stok of staaf bij zich.
 
Direct na de overval, rond 03.30 uur, zien getuigen de twee overvallers naar het even verderop gelegen verzorgingshuis De Blije Borgh aan diezelfde Gerard Alewijnstraat rennen waar ze op een gereedstaande bromscooter stappen. Op de bromscooter vluchten ze verder over de Burgemeester Jonkerkade. Via het fietsersbrugje rijden ze dan richting de Albert Cuyplaan en verdwijnen uit het zicht. Inmiddels is bekend dat er rond 03.30 uur op de Albert Cuyplaan nogal wat mensen op straat stonden, mogelijk was er een feestje of iets dergelijks daar.  We willen graag in contact komen met deze mensen als ze meer over de mannen op de scooter kunnen vertellen. En misschien zijn er ook andere buurtbewoners die iets gezien hebben.
 
Update
Op 21 mei 2013 werd in het programma Opsporing Verzocht een reconstructie van deze zaak getoond.
 
Op 22 oktober 2013 werd een 18-jarige man uit Zwijdrecht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze overval. Het onderzoek naar de tweede overvaller wordt voortgezet.
 
Vragen
1.Wie is er op zondag 14 april 2013, omstreeks 03:15 uur, getuige geweest van de overval op een echtpaar bij hun woning aan de Gerard Alewijnstraat in Hendrik Ido Ambacht?
 
2.Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of de signalementen en mogelijk in combinatie met het mes en/of de staaf de daders?
 
3.Wie heeft in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april of in de periode daarvoor, de daders gezien in de buurt van het restaurant aan de Kerkstraat in Hendrik Ido Ambacht?
 
4.Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
 
5.Wie was er rond 03.30 uur op de Albert Cuyplaan en kan er meer over de vluchtende mannen op de scooter vertellen?
 
Signalement  Dader 1
1.80-1.90 lang 
ongeveer 20 jaar oud 
droeg een lichte broek en een donker, vermoedelijk leren jack, met daaronder een trui of vest met capuchon die hij over een petje over zijn hoofd had getrokken 
sprak met een Marokkaans accent 
 
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.