Vollido dames 1 behoudt 3e plek na knappe winst

28 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Vollido dames 1 behoudt 3e plek na knappe winst

HENDRIK IDO AMBACHT - De Groot Optiek/Vollido dames 1 mocht op vrijdagavond naar Sliedrecht, die een derde positie deelden met Vollido. Er was behoorlijk wat publiek meegekomen uit Ambacht, inclusief de sponsor, meneer en mevrouw de Groot van de Groot Optiek. Het spel verloop was wisselend.: de eerste set verliep aan de kant van Vollido gemakkelijk, terwijl de jonge meiden van Sliedrecht het moeilijk werd gemaakt. In de tweede set was dit omgekeerd: Vollido wist geen antwoord op de serve van Sliedrecht en zag de set aan zich voorbij gaan.

De derde en vierde set werden gemakkelijker gewonnen door de dames van Vollido. Er werd goed verdedigd en de aanval werd goed afgemaakt waardoor de winst verdiend naar de Ambachtse ploeg ging. Door de 4 punten die deze winst oplevert, staan de dames nog steeds op een 3e plek, met een punt verschil van de nummer 2. Komende zaterdag wordt er thuis gespeeld, om 18.15 uur in de Ridderhal.

Voor Lucrasoft/Vollido heren 1 was er een minder goed resultaat. In een flipperkastwedstrijd van een zeer onregelmatig niveau werd uiteindelijk de wedstrijd tegen Spirit 1 uit Barendrecht verloren. De eerste set ging verloren met 25-20 omdat Spirit beter spel liet zien en de verdediging van Vollido onvoldoende opgewassen bleek tegen het snellere spel van Spirit.

De tweede set wonnen de Ambachtse mannen met 25-16; in deze set werd een sterk spel getoond met een solide verdediging waardoor het leek dat het eerste herenteam de wedstrijd naar zich toe kon trekken. De derde set won Spirit echter weer, met 25-15. De vierde set bleef in Ambacht door een 25-14 overwinning met een duidelijk beter Vollido dat nu op alle fronten liet zien de sterkere te zijn. In de 5e en beslissende set begon Vollido te laat aan deze korte set en had met 15-8 het nakijken. Na afloop kon het publiek melden dat de wedstrijd niet echt goed was maar wel aantrekkelijk om naar te kijken met Spirit als terechte overwinnaar.

Na vijf wedstrijden bezet Vollido de derde plek in de Promotieklasse A en met een heel seizoen nog te spelen, kan er van alles gebeuren. Zaterdag 2 november staat Schovocomca uit Capelle a/d IJssel op het programma in een uit-wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.