ASWH komt niet verder dan remise tegen Achilles Veen

28 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH komt niet verder dan remise tegen Achilles Veen

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is er op eigen veld niet in geslaagd om te winnen van Achilles Veen. Voor de derde keer in vier thuiswedstrijd bleven de Ambachters steken op een gelijkspel (1-1). De puntendeling van vanmiddag was gezien de verhoudingen overigens terecht, maar leverde toch vooral teleurstelling op. Door dit resultaat blijft ASWH namelijk hangen in de subtop van de hoofdklasse B.

De start van ASWH was dramatisch. Er stonden nog geen twee minuten op het elektronische scorebord toen de bezoekers al wisten te scoren. Middenvelder Ayden Kuipers mocht ongehinderd op Stef Doedée afstormen. De ASWH-goalie probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar aan de afronding van Kuipers mankeerde niets en dus wachtte ASWH al weer vlot een inhaalrace. Die leek snel gestalte te krijgen toen Michael van Dommelen een diepe bal verlengde op Vinicius Bongaertz. De vleugelspits scoorde wel, maar deed dit volgens de grensrechter in buitenspelpositie. Scheidsrechter Ifrandi nam die waarneming over en dus bleef het 0-1.

De ploeg herstelde zich gaandeweg wel en kreeg toen meer balbezit, maar het lukte niet om Achilles Veen echt de wil op te leggen. Toch viel de in de twintigste minuut de gelijkmaker. Mark Bevaart zette vanaf de rechterkant voor en Vinicius Bongaertz kopte goed tegendraads de 1-1 achter keeper Guido van Sant. Even later profiteerde Thijs Burgmans namens de gasten bijna van balverlies van Bas van Stokkom, maar Stef Doedée redde.

Hoewel ASWH dus inmiddels vaker aan de bal was, kon het doelman Van Sant nog niet heel veel testen. Een gekraakt schot van Paul Scheurwater was nog het gevaarlijkst, tot ASWH even na het half uur wel een goede aanval op de mat legde. Jesper van den Bosch gaf daarbij vanaf rechts een goede voorzet op Ferry van Lare, maar helaas eindigde zijn kopbal op de lat. Kort voor rust probeerde Mels van Driel het nog met een vrije trap, maar Van Sant wist deze in twee instanties te keren.

Na rust maakte Bart van Muyen als vervanger van Bas van Stokkom zijn opwachting in de Ambachtse elf. Bijna kreeg het tweede bedrijf eenzelfde start als het eerste, want opnieuw mocht een speler van de bezoekers alleen op Stef Doedée af. Nu was het Jasper Campfens die na een fout in de Ambachtse opbouw aan de bal kwam. Doedée kwam prima uit de goal en voorkwam daardoor een nieuwe achterstand. Gelukkig voor ASWH bleek de doelman ook in het restant van de wedstrijd scherp, want als Achilles Veen al aan een doelpoging toekwam, wist Doedée deze altijd onschadelijk te maken.

Zelf zocht ASWH natuurlijk ook naar een tweede goal, maar de echte finesses om de defensie van Achilles Veen in problemen te brengen ontbraken vandaag. Het voornaamste wapenfeit kwam van de voet van Paul Scheurwater. Nadat pogingen van achtereenvolgens Javier Brouwer en Michael van Dommelen gekraakt werden, kwam de bal voor de voeten van de Ambachter. Zijn poging eindigde echter boven het doel van de Brabanders.

Bij ASWH verschenen toen Gilmaro van de Werp en Robbert Stout binnen de lijnen voor de geblesseerde Marco de Borst en Vinicius Bongaertz. Zij stonden net in het veld toen de beide elftallen met een mannetje minder verder moesten. Aan de zijlijn maakte Achilles Veen-aanvaller Jacob Jamroz, die eerder al eens een natrappende beweging had gemaakt, een slaande beweging richting Mels van Driel. De verdediger reageerde daar op en kreeg voor die reactie een gele kaart van scheidsrechter Ifrandi. Zijn tweede en dus rood. Ifrandi gaf ook rood aan Jamroz, zodat de Pool eveneens kon inrukken. In alle commotie die volgde mocht ook de assistent-trainer van de bezoekers, Nabil Bouchlal, het veld verlaten. Hij zag rood na aanmerkingen op de leiding.

Toen het spel weer werd hervat, leek er misschien nog een heet kwartiertje aan te komen. Dat bleek echter bepaald niet het geval. De wedstrijd sleepte zich min of meer richting het einde, waardoor het dus bij 1-1 bleef.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.