ASWH verliest van koploper Hoek

04 november 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH verliest van koploper Hoek

HENDRIK IDO AMBACHT - Het bezoek van ASWH aan koploper Hoek is teleurstellend verlopen. De Zeeuwen, die bij winst de eerste periode zouden winnen, bleken te sterk voor ASWH. De thuisploeg won met 2-0 en daar viel weinig op af te dingen. Door de nederlaag maakt ASWH voorlopig een pas op de plaats in de hoofdklasse B, want het gat met Hoek bedraagt na vandaag liefst zeven punten.

De wedstrijd begon aftastend. ASWH opereerde voorzichtig, waardoor het niet veel kansen weg gaf, maar kon in offensief opzicht ook weinig potten breken. Hoek kwam overtuigender voor de dag, met name in de duels. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg. Een voorzet van Regilio Pinas bereikte Guillaume Clinckemaillie, maar doelman Stef Doedée kon de poging van de Belg onschadelijk maken. Na een kleine twintig minuten was het wel raak. Hoek profiteerde daarbij optimaal van slordigheid van ASWH. Marco de Borst verspeelde de bal, de gastheren stoomden direct op en zorgden voor gevaar in het Ambachtse strafschopgebied. In eerste instantie leek de aanval te worden afgeslagen, maar Nick De Groote kon toch nog op doel schieten. Zijn inzet eindigde in de hoek: 1-0.

ASWH moest na die achterstand wel wat meer uit de schulp kruipen en herstelde zich gaandeweg wel enigszins, maar het kon de koploper nooit in problemen brengen. Het was in dat opzicht tekenend dat het gevaarlijkste moment kwam uit een voorzet van Michael van Dommelen, die door keeper Jordi De Jonghe werd weggetikt. Aan de overzijde was Hoek dichterbij een tweede treffer. Na nota bene een Ambachtse hoekschop schakelde de ploeg razendsnel om. Thomas Van Renterghem mikte echter voorlangs, waardoor ASWH een grotere achterstand bespaard bleef. Zo brak de rust aan met een 1-0 score op het bord en was wel duidelijk dat ASWH flink zou moeten verbeteren om een resultaat te halen.

Met Alexander van Dommelen voor Vinicius Bongaertz begonnen de Ambachters aan de tweede helft. Hierin voetbalde ASWH wel wat meer mee, maar nog steeds was er nauwelijks dreiging voor het doel van Hoek. De gastheren waren met enkele snelle uitbraken wat dat betreft gevaarlijker, maar het liep voor ASWH goed af bij mogelijkheden voor Guillaume Clinckemaillie en Nick De Groote. Pas ruim na het uur ondernam ASWH de eerste serieuze doelpoging. Michael van Dommelen gebruikte goed zijn lichaam in een duel en haalde ineens uit, maar zijn poging eindigde naast het doel van De Jonghe. ASWH zat in die fase in ieder geval wat meer in de wedstrijd en had, doordat het nog altijd maar 1-0 was, nog steeds uitzicht op een beter resultaat. Dit bleef ook zo toen Nick De Groote na een snelle omschakeling zomaar op Stef Doedée af kon gaan, maar de goalie kwam als winnaar uit deze tweestrijd.

Met inmiddels ook Paul Scheurwater en hoofdklassedebutant Rutger de Bos in het elftal voor Mels van Driel en Mark Bevaart brak de slotfase aan. Daarin vervloog de hoop op een gelijkspel uiteindelijk vlot. Bas van Stokkom verslikte zich in een duel met Nick De Groote, de Belg ging door en vond Guillaume Clinckemaillie. Diens inzet eindigde op de lat, maar de aanval liep door, waarna Van Stokkom de bal per ongeluk weer terug in het strafschopgebied kopte. Het speeltuig kwam voor de voeten van Clinckemaillie, die nu wel doeltreffend uithaalde en zo voor de beslissing zorgde: 2-0.

In de resterende minuten kwam er geen verandering meer in deze stand en dus verloor ASWH voor de tweede keer dit seizoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.