ASWH met lege handen na derby tegen RVVH

11 november 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH met lege handen na derby tegen RVVH

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft voor de tweede week op rij een nederlaag geleden in de hoofdklasse B. De Ambachters moesten op eigen veld het hoofd buiten voor RVVH. De Ridderkers wonnen de wedstrijd met 1-2, nadat ASWH in de eerste helft nog op voorsprong was gekomen.

ASWH begon gedreven aan de wedstrijd. De ploeg zat RVVH steeds fel op de huid, waardoor de Ridderkerkers maar moeilijk aan het voetballen kwamen. Daarmee werd de angel enigszins uit het spel van de bezoekers gehaald. In aanvallend opzicht wist ASWH zelf echter ook nog niet echt kansen te creëren. Af en toe was er wel dreiging, maar doelman Van den Belt hoefde nauwelijks in actie te komen. Bovendien werd hij een keer geholpen door Damiën Vereecken, die de bal in het strafschopgebied met de hand toucheerde. Scheidsrechter Van den Helder, die vandaag flink met gele kaarten wapperde, zag er echter geen strafschop in.

Toch kwam ASWH uiteindelijk op voorsprong. Hier ging een standaardsituatie aan vooraf. Gezien de aanwezige lengte in beide ploegen was al duidelijk dat ASWH hier voordeel uit zou kunnen halen en dat kwam een kleine tien minuten voor rust ook uit. Een fijn aangesneden vrije trap van Mels van Driel werd door Bart van Muyen achter Van den Belt gekopt. De thuisploeg slaagde er vervolgens in om de voorsprong tot aan de rust in stand te houden, al waren er nog wel twee dreigende momenten van RVVH. Zo zette Ali Yilmaz scherp voor, maar kwam Mounir El Ouazizi net te laat om af te ronden. Kort daarna kon El Ouazizi wel op doel schieten, maar Stef Doedée redde bekwaam.

Na rust zorgde ASWH ook voor het eerste gevaar. Eerst gaf het een klein waarschuwingsschot toen Jesper van den Bosch en Alexander van Dommelen hun pogingen in een ouderwetse scrimmage geblokt zagen, maar even later was de tweede treffer erg dichtbij. Wederom ging er een vrije trap van Mels van Driel aan vooraf en nu was het Jesper van den Bosch die op doel schoot. Jacob van den Belt bracht echter op miraculeuze wijze redding. Na iets meer dan een uur spelen was er een vervelend moment voor Alexander van Dommelen. De nummer tien van ASWH werd aangespeeld in het strafschopgebied en blesseerde zich bij het maken van een draaiende beweging opnieuw aan de knie. Onmiddellijk was duidelijk dat de jongste Van Dommelen niet verder zou kunnen en dat zijn harde trainingsarbeid helaas niet kon verhinderen dat hij weer geblesseerd raakte. Een domper dus, allereerst voor hem persoonlijk, maar zeker ook voor ASWH.

Met Vinicius Bongaertz als vervanger van Van Dommelen werd de wedstrijd hervat. RVVH zat op dat moment al beter in de wedstrijd. De speelwijze van ASWH had kracht gekost en dat werd steeds meer zichtbaar. De Ridderkerkers kwamen nu namelijk wel aan voetballen toe en toonden aan daarmee gevaarlijk te kunnen worden. Zo bood invaller Micha Moerenhout een schietkans aan Everton Pires Tavares, maar Marco de Borst kon nog redding brengen. Even later was het echter toch raak. Na een onnodige overtreding kreeg RVVH aan de zijkant van het veld een vrije trap. Die werd snel genomen, waarna een doelpoging werd gewaagd. De bal werd echter aangeraakt en veranderde van koers, waarbij het speeltuig pal voor de voeten van Ali Yilmaz belandde. De buitenspeler van RVVH haalde uit en mikte de 1-1 binnen.

Vervolgens leek ASWH de kluts even kwijt en dat resulteerde in een snelle tweede tegengoal. Vier minuten na de gelijkmaker werd balverlies op het middenveld ASWH fataal. RVVH plaatste een snelle counter, waarbij Ali Yilmaz alleen op Stef Doedée af kon lopen. De aanvaller bleef rustig en zorgde voor 1-2. Zo bogen de bezoekers de wedstrijd razendsnel om in hun voordeel en moest ASWH in de achtervolging. Dat diende het te doen zonder Gilmaro van de Werp, die bij de tweede tegentreffer geblesseerd was geraakt en moest worden vervangen door Rutger de Bos. Even later meldde ook Paul Scheurwater zich als invaller aan het front voor zijn honderdste optreden in ASWH 1.

Hoewel ASWH nog verwoede pogingen deed het tij nog te keren, zat het er niet meer in. Jesper van den Bosch was nog het dichtst in de buurt, maar zijn schot werd van de lijn gehaald. RVVH kreeg in de omschakeling overigens ook ruimte om de wedstrijd te beslissen, maar de Ridderkerkers speelden dat niet goed uit. Daardoor bleef het tot in de blessuretijd spannend. ASWH probeerde het toen inmiddels met hoge ballen, maar dit leverde geen treffer meer op. De winst ging dus naar RVVH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.