Vollido verdiende winnaar in topper

25 november 2013
Vollido verdiende winnaar in topper

HENDRIK IDO AMBACHT - In drie weken drie keer winnen van een top drie ploeg gebeurt niet ieder seizoen maar Vollido Heren 1 heeft dat genoegen dit seizoen wel mogen smaken. Vrijdagavond was het de nummer één die het hoofd moest buigen voor de lange mannen uit Hendrik-Ido-Ambacht. In Krimpen aan den IJsel was Vollido in een thriller met 3-2 de meerdere van VC Krimpen.

De uitslag mag opmerkelijk genoemd worden omdat maar liefst drie vaste waarden aan Ambachtse zijde ontbraken wegens verschillende redenen. Er werd dan ook een beroep gedaan op veteraan Ronald Kooijman, gedurende lange tijd speler in de Nederlandse Eredivisie en tegenwoordig buitenspeler van het tweede team van Vollido, en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Onder aanvoering van de in de eerste twee sets foutloos spelende Kooijman werd Krimpen overlopen. Met 19-25 en 17-25 was het Vollido dat speelde met de tegenstander.
 
In het volleybal wordt de derde set vaak gevreesd omdat het een kentering kan veroorzaken in een wedstrijd. Ook dit keer was zulks het geval; Krimpen werd sterker en pakte met 25-17 de setwinst. De vierde set was ongekend spannend omdat beide partijen geen duimbreed toegaven en alhoewel Vollido mocht ruiken aan de setwinst was het Krimpen dat een vijfde set afdwong.
 
Evenals de vierde was de vijfde set een nagelbijter. Onder het motto 'alles uit de contributie halen dat er in zit' tekende zich een fascinerend slot van een geweldige wedstrijd af. Een slot waarin Vollido de koelbloedigste bleek en met 13-15 de wedstrijd naar zich toehaalde. Zo langzamerhand worden er vooral in Ambacht geluiden gehoord dat Vollido wel eens de voornaamste kandidaat kan zijn om kampioen te worden in de Promotieklasse A. Dat zal dan sowieso moeten blijken bij de volgende wedstrijd op zaterdag 7 december om 16.15u in de Ridderhal tegen het laaggeklasseerde Voleco.
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.