ASWH ruim langs Oranje Wit in derby

02 december 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH ruim langs Oranje Wit in derby

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH door naar de 4e ronde districtsbeker. Afgelopen week speelde ASWH-thuis tegen 3e klasser Veerse Boys voor de districtsbeker Zuid 1. De ploeg uit Raamsdonkveer kwam er niet aan te pas. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter joeg ASWH op de tegenstander en in een hoog tempo regen de doelpunten zich aaneen. Ruststand 5-0. Michael van Dommelen was met drie doelpunten de grote man bij de Ambachters.

In de tweede helft geloofde ASWH het wel en speelde, ondanks nog dikke kansen op een hogere score, de wedstrijd uit.

In de 4e ronde treft ASWH opnieuw een club uit Brabant. Op zaterdag 21 december komt Oosterhout, koploper van de 3e klasse in de zondagcompetitie, op bezoek.

ASWH heeft een ruime overwinning geboekt op Oranje Wit. De Dordtse promovendus werd in derby met 5-0 verslagen. ASWH kwam met name in de eerste helft sterk voor de dag en had halverwege dan ook al een comfortabele voorsprong te pakken, die in de slotfase van de wedstrijd nog werd uitgebreid. Door deze zege, dit seizoen pas de tweede op eigen veld, sluit ASWH weer meer aan bij de subtop in de hoofdklasse B. Overigens werden de spelers voor de wedstrijd nog toegesproken door Sinterklaas, hetgeen mogelijk nog voor extra inspiratie zorgde!

Net als afgelopen dinsdag schoot ASWH uit de startblokken. De ploeg zocht direct de aanval en kreeg al binnen een minuut een vrije trap op een mooie positie. Mels van Driel, vandaag dus opnieuw achterin spelend, schoot echter net naast. De vroege voorsprong kwam er vervolgens toch, toen Michael van Dommelen in de vierde minuut een schitterende aanval afrondde. Na een goede opbouw van achteruit lanceerde Jesper van den Bosch vleugelspits Javier Brouwer op de rechterflank. Met een machtige sprint liet Brouwer zijn tegenstander de hielen zien, om daarna een perfecte voorzet af te leveren op Michael van Dommelen. De topscorer van ASWH kopte binnen en dus was het al rap 1-0.

ASWH liet de tegenstander eigenlijk geen moment in de wedstrijd komen. Er werd scherp gespeeld en het duurde dan ook niet lang tot de voorsprong verdubbeld werd. Ferry van Lare vond Josiemar van de Werp aan de linkerkant. Die maakte een goede actie en waar menigeen misschien een voorzet verwachtte, besloot Van de Werp om de bal in de verre bovenhoek te krullen. Schitterend vloog het speeltuig binnen, waarmee ASWH op 2-0 kwam. Het applaus dat Van de Werp ten deel viel was absoluut terecht, want het was een doelpunt om van te smullen.

Daarmee was de koek nog niet op, want kort nadat Omar Zenzen met een naast geschoten vrije trap voor het eerste Dordtse wapenfeit had gezorgd, stoomde linksback Marco de Borst op. Op de rand van het strafschopgebied werd De Borst ten val gebracht. Scheidsrechter Elissen, die als vanouds goed leidde, gaf een vrije trap aan ASWH. Michael van Dommelen besloot zich met dit karweitje te belasten en hij schoot de bal via een Dordts been binnen: 3-0. Zo had ASWH halverwege de eerste helft al een ruime marge opgebouwd. Die bleef tot het rustsignaal op het bord staan.

De vraag was of er na rust nog doorgezet zou worden of dat de scherpte, net als in de bekerwedstrijd tegen Veerse Boys, vanwege de ruime marge wat minder zou worden. Oranje Wit had twee wissels doorgevoerd en dat zorgde er in elk geval voor dat de Dordtenaren iets beter voor de dag kwamen. ASWH was in die fase wat slordiger, maar de gasten konden de Ambachters ook niet echt bedreigen. Een schot van Bjorn Vlasblom op de buitenkant van de paal was nog het meest dreigend.

Bij ASWH was Bas van Stokkom inmiddels in het veld gekomen voor aanvoerder Ferry van Lare, terwijl even later ook Javier Brouwer werd vervangen. Robbert Stout kwam voor hem in de ploeg. Hij was vervolgens de man die de volgende Ambachtse treffer produceerde en daarmee een leuke slotfase inleidde. Oranje Wit werd in de opbouw goed afgejaagd door ASWH, Mels van Driel veroverde de bal met een sliding en Michael van Dommelen speelde direct door op Jesper van den Bosch. Die had al gezien dat Stout naar het strafschopgebied was gelopen, waarna hij de invaller goed bediende. Stout schoot prima de 4-0 achter doelman Raymond Klootwijk.

Het bleek het sein voor ASWH om nog eens even aan te zetten en er kwamen ineens diverse kansen op nog meer goals. Eerst mikte Jesper van den Bosch, goed bediend door Josiemar van de Werp, over en even later werd een voorzet van Van den Bosch door Michael van Dommelen in de handen van de keeper gekopt. Na een schitterende combinatie verscheen ook Josiemar van de Werp voor de keeper, maar nu wist een verdediger nog net redding te brengen. De daaropvolgende corner werd door Paul Scheurwater op doel gekopt. Wederom kon Klootwijk redding brengen. In de blessuretijd was het dan toch nog een keer raak. Michael van Dommelen werd door Jesper van den Bosch aangespeeld, legde de bal goed en haalde uit voor de 5-0. Zijn derde van de middag en tiende van deze competitie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.