Super-zaterdag voor de ASWH-pupillen

09 december 2013 door Hennie van der Zouw
Super-zaterdag voor de ASWH-pupillen

HENDRIK IDO AMBACHT - Zaterdag was een super zaterdag voor de pupillen van ASWH. Maar liefst 4 teams vierden hun behaalde najaarskampioenschap in de ASWH-kantine. Alle kampioensteams werden door de jeugdvoorzitter ontvangen in de kantine waar ze de felicitaties in ontvangst namen van ASWH, familie en vrienden. De ASWH-supportersclub deed er nog een schepje bovenop en trakteerde alle kampioenen op frietjes en een drankje. Kosten nog moeite werden gespaard om de spelers te verwennen; kampioensbekers, bloemen en zelfs een slagroomtaart ontbrak niet.

De prestaties in de najaarscompetitie van ASWH F6 waren onnastreefbaar: 10 wedstrijden gespeeld en 30 punten. Kortom alles gewonnen en dus ongeslagen najaarskampioen. Het enige team dat deze ploeg een beetje bij kon houden was VVGZ F4 maar ook die werden in 2 onderlinge duels verslagen. Hierdoor waren de helden van ASWH F6 al voor het einde van de competitie verzekerd van de eerste plaats in de poule. Leiders Peter en Donald zijn super trots op hun pupillen. Samen met de ouders trakteerde zij de kampioenen op een mooie beker.

ASWH E5 maakte het een stuk spannender in de competitie. Om kampioen te worden moesten zij in de laatste wedstrijd van de competitie winnen om hun directe belager Dubbeldam E4 voor te blijven. ASWH E5 opende de score tegen Oranje-Wit E8 maar zij wisten de stand voor rust gelijk te trekken. Na rust wisten Erik en Patrick de pupillen van ASWH E5 weer super op te laden en na rust kwam ASWH weer op voorsprong. Maar al snel wist Oranje-Wit voor de 2e maal op gelijke hoogte te komen. Daarna vond ASWH het welletjes en tijd om orde op zaken te stellen. De versnelling bij ASWH E5 ging een tandje hoger en na het laatste fluitsignaal stond er 2-6 op het scorebord waardoor zij zich verzekerde van de bovenste plek in de najaarscompetitie.

ASWH E4 kende een net zo spannende competitie. Ook zij moesten in de laatste wedstrijd tegen Rijsoord een overwinning boeken om zich te verzekeren van het kampioenschap. Grote concurrent was Groote Lindt E2 die ook op de loer lag voor de eerste plaats. In de 2 onderlinge duels wisten deze teams de punten te delen dus kwam het op de laatste wedstrijd aan. Maar ASWH E4 verzaakte niet en wist de 3 punten uit Rijsoord mee terug te nemen naar Sportpark Schildman. Daar werden zij net als de andere teams als kampioenen binnengehaald en genoten van de aandacht en felicitiaties.

De D-pupillen doen het prima dit seizoen. Met nog meer D-kampioenschappen in het verschiet was het 2 weken geleden ASWH D6 dat zich voor het einde van de najaarscompetitie al tot kampioen liet kronen. Met een 11-0 overwinning op Dubbeldam waren zij voor directe belager Alblasserdam D3 niet langer in te halen. Zaterdag werd de laatste wedstrijd van de competitie tegen Rijsoord D4 afgelast waardoor de nieuwbakken D-pupillen niet aan de bak hoefden. Maar dat mocht de pret en vreugde niet drukken en vol enthousiasme genoten de pupillen en de staf in de gezellige ASWH kantine van de felicitaties en aandacht van het toegestroomde publiek.

Namens ASWH alle kampioenen, pupillen en vrijwilligers, van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap. Aan het eind van het seizoen worden alle ASWH-teams die kampioen zijn geworden door ASWH gehuldigd tijdens de kampioenenparade.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.