ASWH neemt drie punten mee uit Heinenoord

09 december 2013 door Hennie van der Zouw
ASWH neemt drie punten mee uit Heinenoord

HENDRIK IDO AMBACHT - Hoewel Heinenoord niet hoog geklasseerd staat, heeft het een lastig te bespelen ploeg. Dat bewezen de gastheren in de eerste helft. Heinenoord schuwde de fysieke duels niet en speelde met veel inzet, de bekende wapens van het team. ASWH had voor rust doorgaans het balbezit en probeerde ten aanval te trekken op het kunstgras, maar hanteerde een te laag tempo om de defensie van de thuisploeg echt uit elkaar te spelen. De doelrijpe kansen waren dan ook schaars. Namens Heinenoord zorgde Andy Bouterse in het eerste kwartier voor dreiging, maar Stef Doedée pakte zijn schot prima. Daarna liet Ferry van Lare een hard schot los, maar doelman Christian van Wijngen bracht redding met zijn benen. Vervolgens bleef het lang stil voor beide doelen. Uiteraard was er af en toe een schot of een goede combinatie, maar die strandde dan vaak in de eindfase. Pas kort voor rust kwam Michael van Dommelen, nadat hij zichzelf goed vrij speelde, nog in de buurt van een treffer. Zijn inzet eindigde echter boven het doel, waardoor het niet onlogisch was dat het na de eerste rondgang nog 0-0 stond.

Met twee ongewijzigde teams werd een begin gemaakt aan het tweede bedrijf. Daarin waren er net vijf minuten gespeeld, toen Paul Scheurwater een op het oog vrij onschuldige overtreding beging. Kennelijk dacht Heinenoorder Remi Spier daar anders over, want de boomlange spits kwam verhaal halen bij de Ambachter. Hij duwde Scheurwater daarbij naar de grond, waarna scheidsrechter Karremans vastberaden naar zijn achterzak greep en Spier de rode kaart gaf. Daardoor had ASWH ineens een man meer en de ploeg profiteerde daar al vlot van. Eerst werd een schot van Michael van Dommelen door Van Wijngen nog net tot corner verwerkt, maar kort daarna was het wel prijs. Een ingestudeerde hoekschop leverde de 0-1 op, doordat Jesper van den Bosch op aangeven van Ferry van Lare raak kopte.

Daarna leek het een kwestie van tijd tot ASWH de wedstrijd definitief zou beslissen. Het liep echter anders, want Heinenoord kwam er met tien man af en toe nog gevaarlijk uit. Zo ging een voorzet van Andy Bouterse maar net voor het doel van ASWH langs en ontstonden er nog enkele situaties waarin het met wat pech nog verkeerd af had kunnen lopen. Stef Doedée bleek echter ook vanmiddag niet te passeren. Daar stond wel tegenover dat ASWH het dichtst bij een treffer was. Opnieuw ging er een ingestudeerde corner aan vooraf, waarbij nu Michael van Dommelen de man was die mocht afronden. Zijn schot vloog helaas tegen de paal en dus bleef Heinenoord nog altijd in leven.

Inmiddels waren Gilmaro van de Werp en Robbert Stout al in de ploeg gekomen voor Paul Scheurwater en Vinicius Bongaertz. Stout scoorde vorige week al als invaller en had kennelijk de smaak te pakken gekregen. Nadat hij eerder al door Michael van Dommelen leek te worden gelanceerd, maar nog kon worden afgestopt door een verdediger, zorgde Stout drie minuten voor tijd voor de beslissing. Er ging een goede aanval aan vooraf, die aan de linkerkant begon bij Michael van Dommelen. Hij vond Mels van Driel, die op zijn beurt Josiemar van de Werp inspeelde. De Dordtenaar zag Jesper van den Bosch vertrekken aan de rechterkant, speelde hem aan en Van den Bosch leverde een prima voorzet af die door Stout bij de tweede paal goed werd afgerond.

Het was de genadeklap voor Heinenoord, waarna ASWH de wedstrijd rustig uitspeelde en dus wederom drie punten mocht bijschrijven aan het totaal.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.