CDA wil aanpak zaterdagse parkeerdruk winkelcentrum Reeweg/Weteringsingel

01 oktober 2013
CDA wil aanpak zaterdagse parkeerdruk winkelcentrum Reeweg/Weteringsingel

HENDRIK IDO AMBACHT - Winkeliers en winkelend publiek van het winkelcentrum Reeweg/Weteringsingel weten het: op zaterdag kan het lastig zijn om een parkeerplek te vinden op de parkeerplaats van het winkelcentrum. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat ouders van jonge sporters of volwassen supporters bij bezoek aan een wedstrijd hier hun auto voor een langere periode parkeren. De officiële parkeerruimte aan deze zijde van het sportpark Schildman lijkt dus niet afdoende.

Aangezien winkeliers klanten goed kunnen gebruiken, wil het CDA op korte termijn een oplossing voor dit parkeerprobleem. Het CDA heeft middels een aantal schriftelijke vragen het College verzocht om de situatie te onderzoeken en snel tot een oplossing te komen; bijvoorbeeld door het instellen van een blauwe zone die alleen op zaterdag geldt. Echter er moet wel voorkomen worden dat parkeerders van het sportpark de woonwijk intrekken.

Het College moet volgens het CDA naast de blauwe zone dus meer en betere aanwijzingen geven dat er op zaterdag voldoende parkeerruimte is bij de Ridderhal, aan de andere kant van het sportpark en op loopafstand van de voetbalverenigingen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.