‘Uw Wens, Uw Idee’ van Gemeente Belangen levert veel reacties op

23 september 2013
‘Uw Wens, Uw Idee’ van Gemeente Belangen levert veel reacties op

HENDRIK IDO AMBACHT - ‘Winkelcentra/Ouderencomplexen bereikbaar met openbaar vervoer’, ‘Beter groen onderhoud’, ‘Wijkplatforms terug’, ‘Duidelijke communicatie door gemeente’, Jeugd Speel Park in centrum van de gemeente’, snellere afhandeling na melding bij meldtelefoon Openbare ruimte, zomaar een greep uit de tientallen reacties die via de bekende post-it blaadjes zaterdag 21 september jl. werden opgeplakt tijdens de actie ‘Uw Wens, Uw Idee’ die de Politieke Groepering Gemeente Belangen hield in winkelcentrum de Schoof.

Gezien de vele reacties is Gemeente Belangen van mening dat de bewoners van een straat, buurt of wijk dé ervaringsdeskundigen zijn, en heel goed weten wat er leeft en wat er ontbreekt in hun woon- en leefomgeving.

Gemeente Belangen merkt verder op: "Opvallend was dat veel inwoners verontrust zijn over het opheffen van de wijkplatforms, die voor de gemeente een aanspreekpunt waren om direct met inwoners van een wijk te kunnen communiceren. Nu is dat aanspreekpunt vervallen en zijn de rollen omgedraaid. Een inwoner moet nu als individu in contact treden met de gemeente als hij/zij iets wil realiseren. Algemeen wordt verwacht dat bij evaluatie van het nieuwe beleid ‘Interactief aan de slag in Hendrik-Ido-Ambacht’ het toch wenselijk zal blijken te zijn dat inwoners georganiseerd moeten zijn om voor ideeën een grotere solidariteit en draagvlak te vinden".

"Ook zijn er opmerkingen gemaakt waar de politiek geen zeggenschap in heeft, zoals winkelcentrum de Schoof zou overdekt moeten worden, hierin kan de politiek erbij het college alleen op aandringen hierin een faciliterende rol te spelen. Uiteindelijk beslissen de middenstanders in de Schoof dit zelf". Aldus Gemeente Belangen.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om uw wensen en/of ideeën te komen plakken, mail ze dan alsnog naar Gemeente Belangen, mailadres verkiezingen@gembel.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.