Opstootje ontsiert ASWH tegen Kloetinge

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw
Opstootje ontsiert ASWH tegen Kloetinge

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is zondagmiddag 19 januari goed begonnen aan de tweede competitiehelft. De Ambachters wisten namelijk op eigen veld met 1-0 te winnen van Kloetinge, waardoor de eerste drie punten van 2014 een feit zijn.

ASWH kende een prima start. Scheidsrechter Van Beek had de wedstrijd nog maar enkele minuten in gang gezet toen de thuisploeg een hoekschop kreeg. Mels van Driel bracht de bal voor het doel, Jesper van den Bosch verlengde met het hoofd en Vinicius Bongaertz gaf het laatste tikje. Dat deed de vleugelaanvaller overigens bijzonder fraai, want Bongaertz scoorde met een omhaal. Een lekker begin dus voor ASWH, dat kort daarna wel een tegenvaller kreeg te verwerken. Bart van Muyen moest zich namelijk al vlot laten vervangen met een blessure. Mark Bevaart kwam voor hem in het veld, waardoor Gilmaro van de Werp doorschoof naar het centrum.

Inmiddels werden de bezoekers gevaarlijker. Zo schoot Bert den Hamer de bal na een hoekschop hard op doel, maar Stef Doedée bracht op prima wijze redding. Kloetinge speelde zoals altijd puur vechtvoetbal en ASWH had het daar lastig mee. De Zeeuwen wonnen veel duels en loerden bovendien op fouten bij ASWH. Daarvan probeerden de gasten dan te profiteren via de rappe aanvaller Jason Tjien Fooh. Hij kreeg bijvoorbeeld een vrije trap na een snelle omschakeling. Die vrije trap ging via het been van Mels van Driel achter en de daaropvolgende corner vloog gevaarlijk voor het Ambachtse doel langs. Gelukkig was er niemand in de buurt om het laatste tikje te geven en dus bleef het 1-0. Niet lang daarna ontstond tot twee keer toe een kans voor Kloetinge na slordigheden in de opbouw van ASWH. De eerste keer kon Daan Esser door, maar zijn voorzet op een medespeler werd nog goed verdedigd door ASWH. De tweede keer schoot Esser zelf op doel, maar hij mikte naast. ASWH kwam dus enkele keren goed weg en stelde er zelf eigenlijk alleen nog een schot van Jesper van den Bosch, onschadelijk gemaakt door doelman Jaco van der Schee, tegenover. De Ambachters mochten dus zeer tevreden zijn over de 1-0 ruststand.

Na rust had ASWH de wedstrijd meer onder controle. Waren de kansen in het eerste bedrijf nog voor de gasten, nu maakte ASWH meer aanspraak op een treffer. Op aangeven van Marco de Borst testte Jesper van den Bosch met een laag schot de kwaliteiten van Van der Schee. De keeper van Kloetinge bracht redding. Even later had de doelman geen verweer op een kopbal van Michael van Dommelen. De spits van ASWH werd prima bediend door de net ingevallen Javier Brouwer, maar de bal eindigde op de lat en dus bleef een tweede Ambachtse treffer uit. Niet veel later was Brouwer opnieuw weg op de rechterkant. Zijn voorzet werd door Josiemar van de Werp helaas over het doel gekopt, waardoor de marge nog steeds niet werd vergroot. Dat gebeurde ook niet na een schot van Michael van Dommelen, vrijgespeeld door Jesper van den Bosch, en dus bleef Kloetinge in de race.

De bezoekers voelden dat er misschien nog wel een puntje in zat en dus voerde trainer Diederik Hiensch enkele offensieve wissels toe. Bij ASWH kwam Paul Scheurwater in het veld voor de in de eerste helft met geel bekeurde Mels van Driel. Kloetinge deelde wat waarschuwingsschoten uit via Ruben Hollemans en Remco van Tiggele, maar zij vonden Stef Doedée op hun weg. De wederom sterk keepende Doedée zorgde kort voor tijd echter onbedoeld nog voor een angstig moment. ASWH kreeg een inworp en besloot terug te gaan, waarna Doedée werd aangespeeld door Bas van Stokkom. De keeper wilde de bal weer terugspelen, maar schoot per ongeluk tegen aanvaller Bart Deprez aan. Die kon gelukkig geen richting geven aan de bal, waarna Doedée snel naar de doellijn sprintte en de bal nog voor de lijn oppakte. ASWH mocht dus opgelucht ademhalen en dat deed het ook na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Beek, die de spanning af en toe flink opvoerde door Kloetinge nog vrije trappen te geven op gevaarlijke plaatsen. De snelle 1-0 van Vinicius Bongaertz was dus voldoende voor drie punten.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.