DVS verrast koploper VEO

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw

HENDRIK IDO AMBACHT - VEO 1 - DVS 1   11-13 (6-6). VEO had het initiatief, maar zag DVS langszij komen in het eerste kwart. Toch zette de ploeg uit Voorburg DVS zodanig onder druk, dat een achterstand dreigde bij rust.

Een onterecht verkregen strafworp voor de thuisploeg leidde al tot een hoop consternatie (VEO miste) maar toch was het uitgangspunt bij aanvang van de tweede helft nog hoopgevend (6-6). DVS-coach Beuk hamerde zijn ploeg zichzelf te blijven, waar de thuisploeg veel meer druk zou voelen. En dat bleek terecht. Al vroeg in de tweede helft miste VEO weer een strafworp, maar bleef het initiatief houden.

Bij 7-7 miste VEO weer een strafworp, maar werd toch de 9-7 voorsprong gepakt. Bij 10-8 kwam de ommekeer in de wedstrijd. DVS kwam op 10-9, waarna de thuisploeg vervolgens weer twee strafworpen miste! DVS rook haar kans en knalde naar 10-11. Een onterecht afgekeurd doelpunt van DVS werd niet fataal want de 10-12 volgde rond de 55e minuut. VEO trachtte met wissels nog het tij te keren, scoorde zelfs nog 11-12, maar twee minuten voor tijd scoorde DVS de verlossende, gelukbrengende 13e goal.

Hoewel DVS nog een wedstrijd tegoed heeft, hijst het zich qua verliespunten nu naast VEO. De concurrentie volgt al op minimaal vier punten, dus het heeft er alle schijn van dat VEO en DVS overblijven in de kampioensrace.

Komend weekend ontvangt DVS het Noord-Brabantse DSO, dat nog knokt voor handhaving in de tweede klasse. Eerder won DVS het duel in Klundert (9-12)

Dijkvogels 3 - DVS 2  6-8 (1-4). DVS-coach Hartendorp vond dit een van de mindere wedstrijden van de Ambachters, die ook niet compleet waren door de competitiebelangen van het vlaggenschip. Het laag geklasseerde Dijkvogels was echter niet bij machte de mindere dag van DVS af te straffen. Dankzij deze winst kan DVS nog aansluiting houden met top-3! Komend weekend zal dan ook gewonnen moeten worden van het lager geklasseerde DSO-2.