ASWH doet goede zaken met zege tegen Smitshoek

03 februari 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH doet goede zaken met zege tegen Smitshoek

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft vanmiddag zeer goede zaken gedaan door de topper tegen Smitshoek winnend af te sluiten. Het elftal van trainer Michel Langerak maakte op het kunstgrasveld van sportpark Schildman een achterstand goed en greep uiteindelijk de volle winst. Daardoor schudde ASWH de Barendrechters af op de ranglijst en zette het tevens een grote stap in de richting van het winnen van de tweede periode. Topscorer Michael van Dommelen was met twee treffers opnieuw de gevierde man.

De wedstrijd begon met een aftastende fase, waarin beide elftallen elkaar weinig toegaven. Niet zo vreemd, aangezien de teams voor aanvang gebroederlijk naast elkaar op de tweede plaats van de ranglijst stonden. Na een kleine tien minuten ontstond de eerste dreigende aanval en die kwam van ASWH. Marco de Borst werd weggestuurd aan de linkerkant en leverde een voorzet af op Michael van Dommelen, maar diens volley eindigde boven het doel van Smitshoek-keeper Marvin van Tienen.

Helaas blesseerde De Borst zich bij deze actie en moest de linksback zich laten vervangen. Paul Scheurwater betrad het veld. De Ambachter kende geen gelukkige entree, want bij een van zijn eerste balcontacten snoepte een tegenstander hem de bal af. Uiteindelijk kwam Gilliomar Leona in balbezit. De vleugelspits van Smitshoek snelde richting het doel en kreeg de tijd en de ruimte om uit te halen. Met een geplaatst schot in de hoek liet Leona Stef Doedée kansloos en zo keek ASWH binnen het kwartier tegen een achterstand aan.

Het duurde even voor ASWH zich herpakte. De defensie van de bezoekers gaf weinig weg. Het gevaarlijkst werd ASWH nog toen Michael van Dommelen vanaf de zijkant besloot op doel te schieten, waar menigeen een voorzet verwachtte. De bal ging echter net over het doel. Even na het half uur was het wel raak. Bas van Stokkom, die na het uitvallen van De Borst als linksback kwam te spelen, onderschepte de bal en speelde Ferry van Lare aan.

De aanvoerder had een afgemeten pass op Michael van Dommelen in huis. Zo stond ASWH weer op 1-1. Bijna had Van Dommelen daarna een dubbelslag te pakken, toen hij na een hoekschop van Mels van Driel van dichtbij inkopte. De bal leek de doellijn gepasseerd, maar de scheidsrechter en grensrechter oordeelden dat deze voor de lijn was gekeerd door een verdediger van Smitshoek. Dat deze daarbij hands maakte, ontging de leidsman helaas. Het bleef dus bij 1-1, al kregen beide ploegen nog voor rust de kans op een tweede goal. Na een scherpe counter van Smitshoek kon Gilliomar Leona de uitgekomen Stef Doedée omspelen, maar hij kwam gelukkig in een te lastige hoek en dus liep het goed af voor ASWH. De Ambachters hadden vervolgens pech toen Michael van Dommelen een vrije trap van Mels van Driel met het hoofd verlengde, maar de lat voorkwam een tweede treffer voor de spits.

In de tweede helft trok ASWH de sterkere fase uit het laatste deel van voor de rust door. De eerste waarschuwing kwam van de voet van Ferry van Lare. Hij werd door Michael van Dommelen bediend, na goed voorbereidend werk van rechtsback Gilmaro van de Werp, maar zijn schot ineens vloog rakelings naast het doel. Kort daarna gaf Van Lare een fantastische pass richting het strafschopgebied van de bezoekers, waar Michael van Dommelen wel raad mee wist. Hij prikte de bal binnen en zette ASWH met zijn vijftiende goal van het seizoen op 2-1. ASWH had de achterstand dus omgebogen en was daarmee op weg naar drie belangrijke punten.

Smitshoek gaf zich uiteraard nog niet gewonnen. Toch wisten de gasten zelden echt gevaarlijk te worden voor het Ambachtse doel. Feitelijk was een kans voor Gilliomar Leona, nadat de bal uit een vrije trap over iedereen heen in het strafschopgebied waaide, nog het dreigendst. Gilmaro van de Werp verdedigde echter prima.

Wat dat betreft kreeg ASWH veel meer kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo werd invaller Javier Brouwer goed vrijgespeeld, maar zijn trekbal op Michael van Dommelen werd door de spits maar net naast geschoten. Josiemar van de Werp raakte even later nog een keer de lat met een goed schot, terwijl de door Jesper van den Bosch met een prima steekpass weggestuurde Javier Brouwer wel de keeper passeerde, maar de bal niet in het doel kreeg.

Omdat de beslissing uitbleef, kon Smitshoek nog altijd de hoop op een puntje koesteren. De ploeg probeerde het met enkele offensieve wissels ook nog wel, maar ASWH gaf geen krimp meer. Door de zege is ASWH nu alleen tweede op een puntje achter Hoek, dat vandaag niet in actie kwam.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.