Enthousiaste sponsoren maken ‘boost’ ASWH-jeugd mogelijk

10 februari 2014
Enthousiaste sponsoren maken ‘boost’ ASWH-jeugd mogelijk

HENDRIK IDO AMBACHT -

Enthousiaste sponsoren maken ‘boost’ ASWH-jeugd mogelijk
Sinds het begin van dit seizoen telt het wedstrijdshirt van ASWH twee sponsornamen. De naam Transafe staat op de borst, terwijl de naam Dutch Oil Logistics op de rug prijkt.
 
Bijzonder is dat deze shirts niet alleen worden gedragen door de spelers van het eerste elftal, maar ook door alle selectieteams  vanaf de D’tjes uit de Ambachtse jeugdopleiding. Het is een zichtbaar resultaat van de ‘boost’ die afgelopen zomer door enkele enthousiaste sponsoren aan de jeugd werd gegeven.

Een afgeslagen aanval tikte de topscorer van ASWH de 0-2 binnen. In het restant van de eerste helft had ASWH de voorsprong zeker nog kunnen uitbreiden maar o.a. Bongaertz kon net het laatste tikje niet geven ter afronding van een mooi opgezette aanval.

Uitstraling
Deze eenheid van tenue was voor één van deze sponsoren en de huidige jeugdvoorzitter al jaren een  droom. In het verleden werd er al wel over gesproken, maar aan het begin van dit seizoen raakte het proces pas echt in een stroomversnelling en is gesproken met Woonboulevard Cornelisland. De aanzet werd gegeven door de sponsor in overleg met de jeugdafdeling.
 
Arjan Janssen heeft namens het jeugdbestuur een wensenpakket opgegeven en vanaf dat moment ging het balletje rollen, want er werd een zoektocht naar sponsoren gestart die dit samen met hen wilden doen. Marcel Kind van hoofdsponsor Transafe en Robin Put van Dutch Oil Logistics waren al snel bereid om het idee te omarmen. Het resultaat is nu wekelijks te zien bij ASWH. “Het is toch fantastisch om op zaterdag sportpark Schildman op te komen en te zien hoe netjes de elftallen erbij lopen? Alle selectieteams in dezelfde shirts, dat geeft toch veel meer uitstraling. De inbreng van Wim van Soest van kledingsponsor Kappa mag ook zeker niet onvermeld blijven, want dankzij zijn medewerking konden we precies binnen het budget blijven,” vertellen de heren.
 
Boost
Dat budget hangt samen met de enige voorwaarde die de sponsoren hebben gesteld, namelijk dat er de komende drie jaar een structureel een bedrag  per jaar naar de jeugd gaat. Dit bedrag kan in overleg besteed worden aan alles wat nodig wordt geacht. Als er bijvoorbeeld een jeugdtrainer nodig is, kan dit budget gebruikt worden, maar ook voor andere zaken die gaandeweg moeten worden opgepakt. “Het biedt het jeugdbestuur ruimte om te werken. Voor het eerste jaar is al het geld nu gebruikt voor het aanschaffen van kleding en materialen. Want naast al de tenues voor de selectieteams zijn er 410 nieuwe ballen en acht nieuwe doelen voor de jeugd gekocht, een behoorlijke investering dus.” Kortom, er is een stevige boost gegeven!
 
Belang van de vereniging
Een initiatief als dit maakt ook een einde aan de nog altijd heersende misvatting dat de sponsoren bij ASWH zich alleen op het eerste elftal richten. “Dat imago bestaat, maar dat is niet terecht,” vinden de betrokkenen. “Nu hebben we ook met elkaar bewezen oog te hebben voor het belang van de vereniging, in dit geval dus de jeugd. Daar is nu een goede stap in gemaakt. Bovendien is het een mooi voorbeeld van samenwerking binnen de Businessclub. Als je elkaar kent, sla je sneller de handen ineen en blijkt er veel te realiseren.”
 
ASWH door in de districtsbeker
ASWH heeft zich vanmiddag vrij eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker Zuid I. De Ambachters wonnen de traditioneel toch lastige uitwedstrijd bij Kloetinge met 1-4. De basis voor de overwinning werd gelegd in het eerste kwartier, waarin ASWH twee keer scoorde en Kloetinge bovendien met tien man kwam te staan.
 
Omdat de vele regen van de afgelopen dagen het hoofdveld van Kloetinge onbespeelbaar had gemaakt, werd de wedstrijd nu gespeeld op een kunstgrasveld. Daarop kende ASWH een flitsende start, want binnen een kwartier stonden de Ambachters met 0-2 voor. Michael van Dommelen was de maker van beide treffers. De eerste maakte hij vanaf elf meter. Kort daarna was het opnieuw raak. Uit een afgeslagen aanval tikte de topscorer van ASWH de 0-2 binnen. In het restant van de eerste helft had ASWH de voorsprong zeker nog kunnen uitbreiden maar o.a. Bongaertz kon net het laatste tikje niet geven ter afronding van een mooi opgezette aanval.
 
Na de rust kwam, na een kleine tien minuten, Kloetinge echter verrassend terug in de wedstrijd. Nadat een aanval van de thuisploeg afgeslagen leek te worden, kwam de bal voor de voeten van Aard Veldhof. De middenvelder haalde hard uit en bezorgde zijn elftal de aansluiting. ASWH antwoordde echter snel en bracht drie minuten later de marge weer op twee. Jesper van den Bosch vond Michael van Dommelen en diens inzet ging langs doelman Van der Schee richting de verre hoek.
 
Voor de zekerheid gaf de meegelopen Ferry van Lare bij de tweede paal het laatste tikje.
Na de 1-3 leek de wedstrijd wel beslist. Een kleine twintig minuten voor tijd viel de vierde Ambachtse treffer. Josiemar van de Werp ontving de bal van Jesper van den Bosch en begon aan een individuele actie in het strafschopgebied van Kloetinge. Na een indrukwekkende slalom, die niet had misstaan op de Olympische Winterspelen in Sotsji, rondde hij uiteindelijk doeltreffend af: 1-4.
Dankzij deze overwinning werd de kwartfinale van de districtsbeker bereikt. Daarin is Pelikaan of Heerjansdam de tegenstander.
 
 
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.