Stemmen, een verworven recht en morele plicht

28 februari 2014 door Hennie van der Zouw
Stemmen, een verworven recht en morele plicht

HENDRIK IDO AMBACHT - Arie Scheurwater schreef ons deze ingezonden brief: "Op 19 maart aanstaande mogen we weer gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen".

"De organisatie van deze verkiezingen  vraagt nogal wat aandacht van de griffie, de burgemeester, de ambtelijke organisatie, maar vooral van de politieke partijen in onze gemeente".

"U kunt met uw stem bepalen hoe het politieke landschap in Hendrik-Ido-Ambacht er uit gaat zien in de komende 4 jaar".

"Het is soms lastig beslissen over welke partij uw stem verdient. Wie heeft de meest aansprekende standpunten? Wie nemen er plaats in de Ambachtse gemeenteraad? Welke raadsleden keren er terug en wie nemen er afscheid?"

"Welke partijen vormen samen een coalitie en leveren wethouders voor het nieuwe college? Voor u als inwoners van deze gemeente zijn dit jaar de gemeenteraadsverkiezingen misschien wel de meest belangrijke verkiezingen tot nu toe. Zeker omdat gemeenten per 1 januari 2015 van de landelijke overheid veel verantwoordelijkheden er bij krijgen op het gebied van de WMO en AWBZ".

"Participatie wordt ook hier van toepassing. Het sociale gevoel van ons allen zal dus van belang worden binnen onze samenleving".

"Verder zijn gemeenteraadsverkiezingen belangrijk omdat ze gaan over thema’s waar u (dagelijks) mee in aanraking komt".

"Het gaat over duurzaamheid, wegen, dienstverlening, verkeer, afvalinzameling, sport, veiligheid, werkgelegenheid, winkelaanbod en ga zo maar door".

"De meeste politieke partijen hebben hun plannen voor de komende 4 jaar bekend gemaakt in hun verkiezingsprogramma. Ze willen niet allemaal hetzelfde, maar uiteindelijk zal er toch samengewerkt moeten worden. Het zijn belangrijke keuzes die de koers voor Hendrik-Ido-Ambacht zullen bepalen".

"Uw stem is op 19 maart is een eerste stap in de richting van duidelijkheid. Over de besluiten die genomen moeten worden en over de mensen die het in de raadszaal moeten gaan doen. Ga dus stemmen en kies. Laat u stem niet verloren gaan. Het is voor u als inwoner een goed recht, maar ook een morele plicht om met het uitbrengen van uw stem van invloed te kunnen zijn op het reilen en zeilen binnen ons mooie dorp".

Getekend: Arie Scheurwater.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.