Zorg en welzijn leidend thema voor het CDA in de nieuwe raadsperiode

10 maart 2014 door Hennie van der Zouw
Zorg en welzijn leidend thema voor het CDA in de nieuwe raadsperiode

HENDRIK IDO AMBACHT - Zorg en welzijn wordt voor inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht in de nieuwe gemeenteraadsperiode een leidend thema voor het CDA. Nu gemeenten hiervoor grotendeels verantwoordelijk worden en het Rijk bezuinigt, wordt het niet eenvoudig. Ambachtse vrijwilligersorganisaties zoals Hulp in Praktijk (HiP) en de Unie van Vrijwilligers (UVV) worden hierdoor steeds belangrijker. Dit geldt ook voor de ouderenadviseurs, het Interkerkelijk Diaconaal Beraad (IDB) en de Wmo-adviesraad.

Kandidaat nummer 2 Wenny van der Hee van het CDA: ‘’De voelsprietfunctie van organisaties zoals HiP, IDB en UVV wordt steeds crucialer in de Ambachtse samenleving. Hun input is van groot belang bij de totstandkoming van gemeentelijk beleid. Niet de politici, maar de professionals en vele vrijwilligers zijn op dit gebied de oren en ogen van de samenleving’’.

Het CDA vindt het belangrijk dat inwoners van Ambacht goede zorg en ondersteuning krijgen. Wenny van der Hee: ‘’Het IDB heeft aangegeven dat het aantal mensen dat gebruik maakt van de voedselbank is gestegen. Ook HiP ziet het aantal hulpvragen toenemen. Met het oog op toekomstige ontwikkelingen is dit zorgelijk. Als gemeente hebben we de moeilijke taak om ervoor te zorgen dat geen van onze inwoners straks tussen wal en schip valt. In de nieuwe gemeenteraadsperiode moet hier volop aandacht voor komen’’.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.