ASWH herstelt zich prima tegen FC 's-Gravenzande

10 maart 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH herstelt zich prima tegen FC 's-Gravenzande

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH heeft zich vanmiddag prima gerevancheerd voor de nederlaag bij Deltasport. Op het eigen sportpark Schildman was de ploeg van trainer Michel Langerak veel te sterk voor middenmoter FC 's-Gravenzande.

De Ambachters trakteerden de bezoekers op een 4-0 nederlaag en waren daarmee nog mild, want gezien de vele kansen was een grotere overwinning ook mogelijk geweest. De zege kwam tot op stand dankzij een goede teamprestatie, na een wedstrijd waarin alle spelers eigenlijk zonder uitzondering goed voor de dag kwamen.

FC 's-Gravenzande koos voor een behoudende tactiek en dus was het aan ASWH om daar een antwoord op te vinden. Dat lukte gaandeweg steeds beter en leverde ook een eerste kans op. Na een voorzet van Jesper van den Bosch kwam Josiemar van de Werp in balbezit in het strafschopgebied, waar hij zijn tegenstander op kracht wegzette en vervolgens op doel schoot. Zijn poging werd geblokt, waarna ASWH een hoekschop mocht nemen. Er kwam een variant uit de kast, die uiteindelijk een kopbal van Bart van Muyen opleverde.

De bal vloog rakelings langs het doel van de Westlanders. Niet veel later was het wel raak. Mels van Driel mocht een vrije trap nemen en slingerde de bal het strafschopgebied van FC 's-Gravenzande binnen, waar Bart van Muyen het speeltuig met het hoofd bij de vrijstaande Michael van Dommelen bezorgde. Voor de topscorer van de afdeling was het een koud kunstje om de 1-0 in het doel te tikken, alweer de zeventiende treffer van de spits. De openingstreffer smaakte kennelijk naar meer, want kort daarna scoorde ASWH weer. Nu ging er een hoekschop van Mels van Driel aan vooraf. Paul Scheurwater had een schot in gedachten, maar raakte de bal niet vol. Onbedoeld bleek dit echter een prima assist op Bart van Muyen, die de bal in het dak van het doel knalde en ASWH op 2-0 zette.

De voorsprong gaf ASWH vleugels, want de ploeg dicteerde de wedstrijd volledig. Het scheelde niets of het was vrijwel direct na de tweede goal weer raak. Josiemar van de Werp pakte de bal af van Steve Escalona in de opbouw van de bezoekers, speelde direct Michael van Dommelen aan en die had een gevoelige boogbal in huis. Alles leek te kloppen, maar helaas voor Van Dommelen eindigde zijn poging op de lat. Even later vond Van Dommelen, na een heerlijke opening van Jesper van den Bosch, doelman Danny Koning op zijn weg.

De rebound was een prooi voor Barto, maar zijn schot vloog via de rug van een verdediger op de lat. Dit deel van het doel was ASWH vanmiddag niet gunstig gezind, want ook na rust zou de lat nog enkele keren een treffer voorkomen. Nadat een volley van Michael van Dommelen, op aangeven van de met Barto combinerende Marco de Borst, via een verdediger net voor de goal langs vloog, kon ASWH in de extra tijd dan toch de derde goal bejubelen. De inleidende actie was van Barto, die aan de linkerkant doordenderde en het overzicht behield. Hij vond Josiemar van de Werp, waarna de Dordtenaar met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied de ruststand op 3-0 bepaalde.

In de tweede helft ging ASWH aanvankelijk op dezelfde voet verder. De wedstrijd was amper hervat toen Michael van Dommelen met een goede pass Josiemar van de Werp richting het doel van FC 's-Gravenzande stuurde. Van de Werp kapte nog een tegenstander uit en leek te gaan scoren, maar zijn poging eindigde helaas net naast het doel. Even later verscheen Barto alleen voor de keeper. Zijn inzet was echter niet hard genoeg en kon door Koning gekeerd worden. Het was in elk geval wel duidelijk dat ASWH een gewonnen wedstrijd speelde. De bezoekers probeerden nog wel wat terug te doen, maar konden ASWH eigenlijk geen moment in problemen brengen. Het was tekenend dat doelman Stef Doedée geen enkele serieuze redding hoefde te verrichten.

Het grote verschil zorgde er wel voor dat de wedstrijd min of meer leek dood te bloeden, tot ASWH in het laatste kwartier toch weer nieuwe energie vond om nog eens aan te zetten op jacht naar meer goals. Na een afgeslagen hoekschop leek Barto van dichtbij binnen te koppen, maar de lat fungeerde wederom als redding voor de gasten. Na een fijne combinatie met Marco de Borst kreeg Barto nog een kans om zijn eerste officiële goal voor ASWH te maken. Zijn harde schot ging echter voorlangs. Met inmiddels Ferry van Lare, Rutger de Bos en Javier Brouwer binnen de lijnen viel de vierde goal dan toch nog. Jesper van den Bosch stuurde Michael van Dommelen weg en de topscorer bewees dat hij ook prima als aangever kan fungeren. Zijn voorzet op maat werd door de goed doorgelopen Mels van Driel in het doel gekopt: 4-0.

In de slotfase leek ASWH nogmaals te scoren. Na een hoekschop kopte Bart van Muyen in. De oplettende lezer kan inmiddels wel raden waarom de bal niet in het doel eindigde: de lat stond weer in de weg. De rebound werd door Jesper van den Bosch binnengekopt, maar de onopvallend en daardoor goed leidende scheidsrechter Gils had een overtreding gezien en dus ging dit feestje niet door. Het bleef dan ook bij 4-0.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.