ASWH onderuit bij Achilles Veen.

17 maart 2014
ASWH onderuit bij Achilles Veen.

HENDRIK IDO AMBACHT - De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd. Daar had ASWH niet echt een antwoord op. Het was dan ook niet zo gek dat de eerste doelpoging van de voet van een speler van Achilles Veen kwam. Na afleggen van Erwin Verbruggen mikte spits Jasper Campfens naast. Niet veel later liet de aanvoerder van de gastheren, Ayden Kuijpers, een afstandsschot los. De bal kreeg, al dan niet door de wind, het nodige effect mee en eindigde boven de verraste Stef Doedée op de kruising. 

Na een kleine twintig minuten leek ASWH een aanval op te zetten, maar daarin werd balverlies geleden. De thuisploeg schakelde razendsnel om, waarna een van de Brabantse spelers aan de rechterkant alle tijd kreeg om een afgemeten voorzet af te leveren op de vrijstaande linksbuiten Teun Verlouw. Die haalde voorbij de tweede paal prima uit en schoot de 1-0 in de hoek. De gastheren slaagden er vervolgens in om deze voorsprong tot aan de rust vast te houden. Daar hoefde Achilles Veen weinig moeite voor te doen, want zoals gezegd kon ASWH in de eerste helft eigenlijk geen moment een vuist maken. De beste kans in het restant was dan ook voor de Brabanders, toen Jasper Campfens na een counter op Stef Doedée werd afgestuurd. De spits had een lob in gedachten, maar schoot ver naast. Daardoor bleef het 1-0.

In de tweede helft was het spel van ASWH wel iets beter. De ploeg probeerde wat verder naar voren te spelen. Het leverde wat mogelijkheden op na hoekschoppen van Mels van Driel, maar een poging van de al vlot in de tweede helft ingevallen Paul Scheurwater werd geblokt en kort daarna kopte Bart van Muyen naast. Achilles Veen liet niet veel later zien dat het in de omschakeling nog altijd voor gevaar kon zorgen, want bij een vlotte uitbraak kreeg Kees Schellekens een schietkans. Hij mikte echter naast. 

Hoewel ASWH het wel probeerde, kon het de thuisploeg zelden echt in verlegenheid brengen. De gevaarlijkste poging kwam ook min of meer uit het niets. Na een inworp leek de aanval van ASWH al afgelopen, maar de bal kwam toch nog bij Michael van Dommelen. De topscorer van ASWH, die zijn honderdste officiële wedstrijd voor de club speelde, mikte van net buiten het strafschopgebied op doel en trof de lat. In de slotfase ging ASWH nog meer risico nemen. Vinicius Bongaertz kwam in de ploeg voor Gilmaro van de Werp, waardoor ASWH met drie verdedigers verder ging. Het bood Achilles Veen nog meer ruimte in de omschakeling. Diverse keren kroop ASWH door het oog van de naald bij zo'n tegenaanval, want de thuisploeg liet enkele prima mogelijkheden onbenut.

Kort voor tijd ging het echter definitief mis. Nadat ASWH tevergeefs een strafschop claimde na een duwfout op Bart van Muyen, was de centrale verdediger even later dicht bij de gelijkmaker. Op aangeven van Michael van Dommelen kopte Van Muyen echter over. In de daaropvolgende aanval besliste Achilles Veen de wedstrijd. Kees Schellekens brak door en gaf een steekbal op Jasper Campfens, die van dichtbij geen moeite had om de tweede treffer te maken. Daarmee was de wedstrijd wel ten einde. In de resterende tijd, inclusief blessuretijd, hing een derde goal van Achilles Veen nog meer in de lucht dan een aansluitingstreffer van ASWH.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.