ASWH na winst op Pelikaan weer in het toernooi om de KNVB-Beker

31 maart 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH na winst op Pelikaan weer in het toernooi om de KNVB-Beker

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH neemt volgend seizoen weer deel aan het toernooi om de KNVB-beker. Vanmiddag plaatste het eerste elftal zich in Zwijndrecht namelijk ten koste van Pelikaan voor de halve finale van de districtsbeker Zuid I. De Ambachters wonnen met 0-3, mede dankzij twee eigen doelpunten van de thuisploeg.

Het was redelijk druk langs de lijn van het kunstgrasveld van Pelikaan. Ongetwijfeld speelde de aangename temperatuur hierbij ook een rol. Trainer Michel Langerak koos voor vrijwel hetzelfde elftal als vorige week tegen Hoek. Alleen Bas van Stokkom begon niet. Daardoor speelde Mels van Driel achterin en nam Robbert Stout de daardoor vrijgekomen plaats op het middenveld in. Bij Pelikaan stond voormalig ASWH'er Vincent de Klerk in de basis. Een andere speler met een verleden op sportpark Schildman begon als reserve. Dat was Niels van Muyen, de broer van ASWH-verdediger Bart. Hij zou ook niet invallen, dus er vond vanmiddag geen broederstrijd plaats op het veld.

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van den Hurk ontspon zich eigenlijk een gezapige eerste helft. ASWH had weliswaar het meeste balbezit, echt veel kansen creëerden de Ambachters niet. Vaak was de eindpass te slordig als er een kansrijke aanval ontstond. Daarom was het niet zo vreemd dat het grootste gevaar via een afstandsschot kwam. Gilmaro van de Werp pegelde de bal na een afgeslagen hoekschop op doel, maar keeper Rick Pomp tikte de bal naast. Ook broer Josiemar van de Werp was kort voor rust nog een keer dreigend met een mooie volley, die met naar over ging. Van de thuisploeg werd in offensief opzicht eigenlijk zo goed als niets vernomen. Pelikaan speelde ook zeker niet zo fel als misschien werd verwacht en beperkte zich vooral tot tegenhouden. Dat lukte de Zwijndrechters tot de rust, want na 45 minuten stond het nog steeds 0-0.

Na rust verscheen er een invaller aan de aftrap. Javier Brouwer was in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Josiemar van de Werp. Al vlot in de tweede helft wist ASWH de score te openen, al stak Pelikaan hierbij de helpende hand toe. Guillermo Bartolomé maakte een actie aan de linkerkant en zette voor, waarna verdediger Kevin de Geus de bal in de verre hoek achter zijn eigen doelman kopte. De voorsprong kwam ASWH natuurlijk goed uit, want het betekende ook dat Pelikaan meer risico zou moeten nemen en dat daar mogelijk van geprofiteerd kon worden met de snelle vleugelspitsen. Kort na de treffer kwam Bas van Stokkom in de ploeg voor Paul Scheurwater, waardoor Mels van Driel weer op het middenveld ging spelen.

Eigenlijk kwam ASWH na de openingstreffer niet meer in problemen. Het kreeg wat kansjes op een tweede treffer, onder andere via Jesper van den Bosch en Michael van Dommelen, en uiteindelijk viel het doelpunt twintig minuten voor tijd ook. Robbert Stout onderschepte de bal in de opbouw van Pelikaan, stuurde Barto weg en de Spanjaard schoot via de paal zijn eerste officiële doelpunt voor ASWH binnen: 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Pelikaan leek er niet meer in te geloven en ASWH ging niet al te nadrukkelijk meer op zoek naar een derde goal. Die kwam er kort voor tijd toch nog. Aanvoerder Michael van Dommelen opende op Barto, die vanaf de achterlijn een voorzet wilde geven op de meegelopen Van Dommelen. Die voorzet leek een prooi voor doelman Pomp, maar tot ieders verbazing werkte de doelman de bal zelf in het net. De tweede eigen goal van de Zwijndrechters dus, waardoor de eindstand op 0-3 werd bepaald.

Door deze overwinning speelt ASWH dus in de halve finale van de districtsbeker. Daarin zal zondaghoofdklasser DOSKO de opponent zijn, want die ploeg schakelde vandaag Hoek uit na het nemen van strafschoppen. Daarnaast is ASWH verzekerd van deelname aan de KNVB-beker in het seizoen 2014/15, een voor de vereniging zowel sportief als financieel zeer aantrekkelijk toernooi. Iedere Ambachter zal immers de wedstrijd tegen Ajax nog op het netvlies hebben staan. Wie weet wat er volgend seizoen allemaal zal gebeuren! Maar dat is toekomstmuziek, eerst gaat de blik namelijk weer op de competitie. Daarin wacht volgende week een uitwedstrijd bij RVVH.

Pelikaan - ASWH 0-3 (0-0)
52. 0-1 Kevin de Geus (eigen doelpunt) 71. 0-2 Guillermo Bartolomé González 88. 0-3 Rick Pomp (eigen doelpunt)
Scheidsrechter: Van den Hurk

Pelikaan: Rick Pomp; Thomas den Boer, Kevin de Geus, Carsten van Leeuwen, Ard van Veelen (64. Lerry Overgaauw); Alex de Jong, Erwin van Dis, Vincent de Klerk; Randy Kroos, Jelle Baan (64. Marvin Hooplot), Manucho Adelino (46. Anouar Said)

ASWH: Stef Doedée; Gilmaro van de Werp (75. Mark Bevaart), Bart van Muyen, Mels van Driel, Marco de Borst; Jesper van den Bosch, Paul Scheurwater (57. Bas van Stokkom), Robbert Stout; Josiemar van de Werp (46. Javier Brouwer), Michael van Dommelen, Guillermo Bartolomé González

Tekst: Mikki

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.