Gemeenteraad vergadert over nieuw zwembad en brandweer

06 oktober 2009
Gemeenteraad vergadert over nieuw zwembad en brandweer

HENDRIK IDO AMBACHT - De gemeenteraad ruimde op maandag 5 oktober veel tijd in voor twee onderwerpen, waarover hij formeel geen beslissingbevoegdheid heeft.

Nieuw zwembad
In het voorjaar van 2010 vindt de aanbesteding van het onderhoud van het nieuwe zwembad plaats. In 2011 moet deze aanbesteding rond zijn. Dit bleek gisterenavond uit de gedachtewisseling tussen de gemeenteraad en het college over het rekenkamerrapport inzake de privatisering van het zwembad. Het rapport bevat een aantal aanbevelingen, die door het college worden overgenomen. De wethouder zag de aanbevelingen als leermomenten voor het aanbesteden van de exploitatie en de bouw van een mogelijk nieuw zwembad.
Over het onderhoud van het zwembad meende de VVD een spanningsveld te zien tussen de financiële middelen en het onderhoud. De wethouder gaf aan dat er korte termijn geen extra financiële middelen nodig zijn voor het onderhoud van het zwembad.
De raad nam het rapport verder ter kennisgeving aan.

Samenwerking brandweer Zwijndrechtse Waard
Er komt een communicatieplan bij de verdere samenwerking tussen Ambachtse en Zwijndrechtse brandweer. Dit zegde de burgemeester gisterenavond toe aan de raad. Hij herkende zich niet in de kritiek van sommige fracties (SGP/CU en Lijst Burger) dat de raad in het verleden niet op de kritieke momenten bij de besluitvorming was betrokken. Het CDA was meer geïnteresseerd in het “product dan in het proces”.
De burgemeester meldde ook dat er een groot draagvlak was onder de vrijwilligers van de ambachtse brandweer voor de samenwerking en er al veel samen werd geoefend. In de raad bestond veel zorg over de positie van de brandweer bij de samenwerking.
De raad had de mogelijkheid om zijn wensen en bezwaren kenbaar te maken over het besluit tot samenwerking van de brandweer Zwijndrechtse Waard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.