Wethouder Van der Vlies: 'begin 2013 voorstel zwembad in de raad'

30 oktober 2012
Wethouder Van der Vlies: 'begin 2013 voorstel zwembad in de raad'

HENDRIK IDO AMBACHT - Op maandag 29 oktober werden de Algemene Beschouwingen gehouden in de gemeenteraad.
Hieronder een verslagje van de besproken onderwerpen:

PvdA:  Centrum voor Cultuur en Historie
Wethouder Van der Vlies ziet belemmeringen voor de uitvoering van het verzoek van coalitiegenoot PvdA om een Centrum voor Cultuur en Historie te realiseren. Dit bleek gisterenavond tijdens de Algemene Beschouwingen.  Fractiewoordvoerder  Els Ossel had in hiertoe in eerste termijn een motie ingediend. Deze motie is mede ondertekend door Gemeentebelangen. De motie vraagt om een onderzoek onder welke voorwaarden en op welke locatie de realisatie van zo’nn Centrum voor Cultuur en Historie mogelijk is. De resultaten worden dan betrokken bij de nota Accommodatiebeleid in het eerste kwartaal van 2013. Volgens Van der Vlies kiest zo’n onderzoek extra energie en capaciteit. Bovendien was het hem ook de financiële dekking niet helder. De wethouder laat het oordeel aan de raad over. Aanstaande donderdag stemt de raad over deze motie.

Van der Vlies: ‘begin 2013 voorstel zwembad in de raad”
Het streven is om begin volgend jaar een voorstel tot de nieuwbouw van het zwembad aan zowel de raad van Ambacht als die van Zwijndrecht voor te leggen. Deze toezegging deed wethouder Van der Vlies aan de raad gisteravond bij de Algemene Beschouwingen.

Veel fracties stonden stil bij dit onderwerp. De wethouder gaf aan dat de raad nu al bij het proces van deze nieuwbouw is betrokken omdat vertegenwoordigers van de fracties uit beide gemeenten in een klankbordgroep zitten.

Coalitiepartners: open communicatie over Yulius
Communicatie tussen het gemeentebestuur en de Ambachtse samenleving was een onderwerp dat een aantal fracties gisterenavond tijdens de Algemene Beschouwingen aankaartte. SGP-ChristenUnie, CDA, PvdA gingen hierop in, waarbij werd terugkeken naar de gebeurtenissen rond de nieuwbouw Petrakerk en de komst van Yulius aan Zuidwende-Zuid.

Volgens SGP-ChristenUnie lieten ‘de tegenstanders van Yulius geen middel ongebruikt om hun ongenoegen te uiten. Er was maar één mening mogelijk: je bent tegen de vestiging of je bent onbetrouwbaar, omgekocht. De uitingen op internet waren op zijn zachtst gezegd niet hoogstaand”.

Volgens het CDA is onwaarheden verkondigen dat tbs-ers en zedendelinquenten aan de Zuidwende worden gevestigd moreel onacceptabel. “Zo ga niet in Ambacht met elkaar om”.

De PvdA was niet “zo enthousiast” over de communicatie rond de Petrakerk. Deze fractie was wel tevreden over de “open bestuursstijl” die het college heeft toegepast rond Yulius. De PvdA gaf toe dat ze wel worstelt met de vraag in hoeverre ze met eisen van burgers omgaat. Moet je ze naar de mond praten of juist onafhankelijk durven denken en een eigen agenda voeren?

De andere fracties spraken zich niet over dit onderwerp uit. Wel vroeg de VVD-fractie nog eens goed te kijken naar het aantal communicatiefunctionarissen, dat de gemeente in dienst heeft.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.