ASWH E6 een verrassende kampioen

28 april 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH E6 een verrassende kampioen

HENDRIK IDO AMBACHT - Wat bij de start van de competitie nog als onmogelijk werd beschouwd hebben de jongens van E6 het toch waargemaakt en mag gerust ‘het wonder van E6’ genoemd worden.

Na twee wedstrijden stond E6 namelijk met 0 punten onderaan. Voorafgaand aan de derde wedstrijd tegen Sliedrecht werden de koppen bij elkaar gestoken. De boys spraken met elkaar af dat ze er alles aan zouden doen om te laten zien dat ze gewoon heel goed kunnen voetballen.

Op dat moment begon de opmerkelijke opmars die ASWH, vijf overwinningen later bracht hen op gelijke hoogte met de koplopers VVGZ en Sliedrecht.

De ‘alles of niets weken’ volgden waarin de koplopers elkaar onderling achter elkaar troffen. ASWH E6 startte met de topper tegen VVGZ op het eigen sportpark Schildman. Na 50 minuten voetbal stond er een sensationele 7-0 overwinning op het scorebord.

De week erna uit naar medekoploper Sliedrecht waar E6 lange tijd gelijkwaardig was, maar in de tweede helft toch tegen een 2-1 achterstand aankeek. ASWH leek de knap veroverde eerste plaats kwijt te raken totdat de ploeg weer eens een enorme veerkracht toonde en met twee wereldgoals de wedstrijd totaal op zijn kop zette. Bloedstollende minuten volgden, maar de 2-3 overwinning werd echt niet meer weggegeven! De spelers en ouders waren door het dolle heen, ging het dan toch echt gebeuren?

De laatste wedstrijd tegen Heerjansdam E3 moest de beslissing brengen. Dit werd geheel in stijl gedaan met de 8e overwinning op rij. Het werd maar liefst 11-0 en het kampioenschap was een feit.
 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.