Oud-burgemeester Hof overleden

30 april 2014 door Hennie van der Zouw
Oud-burgemeester Hof overleden

HENDRIK IDO AMBACHT - De heer ing. J. Hof is overleden. Hof was van 1 september 1978 tot 1 oktober 1988 burgemeester van Hendrik-Ido-Ambacht.

Een van de hoogtepunten van zijn burgemeesterschap was volgens eigen zeggen de viering van Hendrik-Ido-Ambacht 650 jaar Waard in 1982. "Er was wezenlijk bij de bevolking iets ontstaan om samen te beleven." Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven waren bij de festiviteiten aanwezig.

Onder het burgemeesterschap van de heer Hof werd het huidig gemeentehuis in gebruik genomen. Het gedicht  'De Notenboom' in de raadszaal is van zijn hand. Een deel daarvan luidt:

Mij kan het namelijk
vreugde geven
Wanneer ik droom
dat ná dit leven
Nog vruchten
zullen vallen
van een boom
Waarvoor ik eens
de aanzet
heb gegeven

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.