IFC C4 Kampioen na winst van 6 - 1 in gala-wedstrijd tegen VVGZ

07 mei 2014 door Hennie van der Zouw
IFC C4 Kampioen na winst van 6 - 1 in gala-wedstrijd tegen VVGZ

HENDRIK IDO AMBACHT - IFC-C4 heeft een geweldig seizoen met het terechte kampioenschap afgesloten. Onder aanvoering van captain Lars zijn vrijwel alle wedstrijden gewonnen en dan is er geen twijfel meer: alleen IFC verdient dit kampioenschap.

De eerste wedstrijd van de competitie werd zowaar verloren. Een overmaat aan kalkoenvlees en oliebollen zat duidelijk in de weg. Maar daarna kwam het team op stoom. Niet alleen Vincent, Damian en Jimmy scoorden er lustig op los. Ook de andere jongens pikten hun doelpuntjes mee.

Julian, Jelle, Lars en Boyd gaven de ene assist na de andere. Timo, Thijs en Gino maakten iedere tegenaanval kansloos. Thomas en Ryan lieten zien hoe belangrijk alleskunners voor een team zijn. En met Jeroen als slot op de deur en Tom als geniale sluitpost bleek dit team vrijwel onverslaanbaar.

Er volgde dan ook een fantastische reeks met acht overwinningen op rij. Met vijf punten voorsprong op nummer twee zou het kampioenschap al voor het einde behaald kunnen worden. Tegenstander RCD werkte echter niet mee. Met een creatieve opstelling en een hoop geluk leek dat team zelfs op voorsprong te komen. Coach Kees moest namelijk als scheidsrechter een penalty aan de tegenstander toekennen.

Slechts één man kon een dreigende achterstand keren: keeper Tom. Met uiterste concentratie en goed op de tegenstander lettend dook hij op het juiste moment op de bal. Het hele team wilde hem eigenlijk op de schouders nemen, maar de wedstrijd ging door.

Het bleef uiterst spannend. Goaltjesdief Damian dacht even dat hij de winnende treffer op zijn slof had, maar het geluk was niet aan zijn zijde. Met een uiterste krachtsinspanning ranselde Tom zelfs nog een knal uit de kruising. Het bleef nul-nul en nummer twee Pelikaan kreeg weer hoop. Met drie punten achterstand en slechts één wedstrijd te gaan moest Pelikaan winnen om de competitie een spannend slot te geven.

Echter, hetzelfde RCD hield ook Pelikaan op een gelijkspel en dus is IFC C4 definitief kampioen. Op de slotdag hebben onze kampioenen tegen VVGZ nog één maal hun kunsten vertoond. Op een prachtige gala-avond werd het 6-1. Na een seizoen waarin deze jongens 39 keer hebben gescoord en slechts 9 tegentreffers kregen mogen beide coaches Kees en Simon best trots zijn. De jongens maken zich nu op voor een geweldig kampioensfeest.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.