Stephan de Jongtoernooi levert maar liefst € 4.300 op

03 juni 2013
Stephan de Jongtoernooi levert maar liefst € 4.300 op

HENDRIK IDO AMBACHT - Er is maar liefst een bedrag van EUR 4300,00 opgehaald voor de stichting Villa Joep die geld inzamelt bestemd voor onderzoek specifiek gericht tegen Neuroblastoom kinderkanker.

ASWH organiseerde op zaterdag 25 mei op Sportpark Schildman traditiegetrouw het ASWH/Stephan de Jong-Toernooi voor de E- en F-pupillen. Dit pupillentoernooi draagt de naam van Stephan de Jong, een ASWH-jeugdvoetballer die in 2004 op twaalfjarige leeftijd is overleden aan een neuroblastoom tumor, een bijzondere vorm van kinderkanker.

Het ASWH-Jeugdbestuur heeft dit jaarlijks terugkerende toernooi opgedragen aan Stephan en het toernooi zijn naam gegeven.

Een kleine 500 pupillen van 13 verenigingen uit de wijde omtrek hebben op zaterdag 25 mei deelgenomen aan het Stephan de Jong toernooi en de toernooicommissie is er ook dit jaar weer in geslaagd een mooi deelnemersveld te realiseren met o.a. Excelsior Maassluis, Alexandria 66 en Capelle.

Met dit toernooi hoopte ASWH weer een mooi bedrag te kunnen ophalen en aan het einde van de dag te kunnen doneren aan de ouders van Stephan de Jong en Villa Joep. De opbrengst bleek de verwachtingen te overtreffen.

Villa Joep
Ouders van kinderen die door deze nare ziekte zijn getroffen hebben gezamenlijk het fonds Villa Joep opgericht. De naamgever van dit fonds is Joep, een kind die aan dezelfde ziekte in 2003 is overleden.

De ambities van Villa Joep zijn om de overlevingskansen van getroffen kinderen te vergroten. De doelen dit fonds zichzelf gesteld heeft zijn het opstarten en financieren van onderzoeken naar de bijzondere vorm van kinderkanker en om onderzoekers, medici, zorgverzekeraars, bedrijven en fondsen met elkaar in contact te brengen.

Foto: Internationaal scheidsrechter Danny Makkelie overhandigt Corinne de Jong een check voor Villa Joep

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.