VVD-fractie stelt vragen aangaande de oversteekplaatsen in de Volgerlanden

31 december 2013
VVD-fractie stelt vragen aangaande de oversteekplaatsen in de Volgerlanden

HENDRIK IDO AMBACHT - Naar aanleiding van onderstaand bericht van de Gemeente van 13 december jongstleden: 

"Ter hoogte van winkelcentrum Hoogambacht is over de Laan van Welhorst een voetgangersoversteekplaats met lichtsignalen aangelegd. Dit nieuwe systeem blijkt in de praktijk veel storingen te geven en gevoelig te zijn voor diverse weersinvloeden. Op dit moment wordt onderzocht of de lichtsignalen gehandhaafd kunnen blijven of dat daarvan afscheid moet worden genomen. Tijdens het onderzoek is het systeem van lichtsignalen op non-actief gesteld".

En omdat:

- Fractieleden van de VVD de afgelopen weken al diverse signalen gekregen hebben over de slechte werking van de beide oversteekplaatsen met lichtsignalen, waarvan er dus inmiddels een buitenwerking is gesteld.

- En fractieleden van de VVD al langer berichten van verontruste bewoners vernomen hebben over de veiligheid van oversteekplaatsen in De Volgerlanden. Welke berichten dan vooral gaan over de hoge snelheid waarmee sommige automobilisten rijden over de Laan van Welhorst, Sophialaan en de Jacobuslaan.

Heeft de VVD-fractie de volgende vragen aan het College van B&W gesteld:

1. "Hoe lang functioneert de oversteek signalering bij Hoogambacht al niet naar behoren?"
2. "Een soortgelijke signaleringswijze wordt ook elders in onze gemeente (De Sandeling en bij het Gemeentehuis) gebruikt. Hoe functioneren die voorzieningen?"
3. "Wat zijn de aanschaf, plaatsing en onderhoudskosten van de diverse systemen? De slechte werking van de systemen aan de Laan van Welhorst komt volgens uw bericht door het niet werken van de automatische scanners maar bijvoorbeeld vanwege het weer". Naar aanleiding hiervan heeft de VVD-fractie ook nog de volgende vraag:
4. "Waarom is er niet gekozen voor een paal met drukknop zoals ook bij oversteekplaatsen met verkeerslichten? Naast de genoemde problemen bij de oversteekplaats op de Laan van Welhorst hebben we in het algemeen berichten gekregen over gevaarlijke situaties bij oversteekplaatsen doordat sommige automobilisten hard rijden". Naar aanleiding hiervan stelt de VVD-fractie ook de volgende vraag:
5. "Kunt u ons aangeven welke gevaarlijke verkeerssituaties er op dit moment in de wijk De Volgerlanden zijn en welke maatregelen u van plan bent daartegen te ondernemen".

Aldus de VVD-fractie in een aantal schriftelijke vragen aan het College van B&W.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.