ASWH grijpt ook de Supercup ten koste van landskampioen Spakenburg

18 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH grijpt ook de Supercup ten koste van landskampioen Spakenburg

HENDRIK IDO AMBACHT - Voor de tweede keer in de clubhistorie de Supercup veroverd. Op de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg was de formatie van trainer Michel Langerak te sterk voor landskampioen Spakenburg. De zaterdagtopklasser werd op eigen veld met liefst 1-4 geklopt door ASWH, dat daarmee de derde mooie prijs in enkele maanden pakte. Na de districtsbeker Zuid I in mei en de landelijke amateurbeker in juni was het toetje nu dus ook voor de Ambachters.

De landskampioen startte offensief en kreeg ook al vlot een goede kans om de score te openen. Rechtsback Edwin Dekkers stoomde op en kon op doel schieten, maar Stef Doedée bracht redding. Ook de daaropvolgende rebound van Hayri Pinarci was een prooi voor de ASWH-goalie. Niet veel later werd Quentin Jakoba in een duel hard geraakt door de schoen van Pinarci. Het betekende het einde van de wedstrijd voor de rechtsback. Met Gilmaro van de Werp als invaller werd de wedstrijd hervat. Spakenburg kwam nog een keer dicht in de buurt van een treffer, maar een kopbal van Maurice van der Wilt eindigde op de bovenkant van de lat.

Daarna kwam ASWH langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. De offensieve dadendrang van de thuisploeg stokte en de Ambachters werden zelf ook dreigender. Dit leverde zelfs bijna de openingstreffer op. Na een uitbraak via Josiemar van de Werp kwam Jesper van den Bosch in balbezit. De ook vandaag weer onvermoeibare middenvelder bediende Serginio van AxelDongen, maar diens inzet ging helaas net voorlangs. Niet veel later liet ook Spakenburg weer van zich horen. Topscorer Kees Tol mikte van een behoorlijke afstand ineens op doel. Zijn poging was verraderlijk, maar belandde naast het doel. Het begon er op te lijken dat er in de eerste helft niet meer gescoord zou worden, tot ASWH ineens toesloeg. Gilmaro van de Werp zette een prima loopactie in aan de rechterkant. Jesper van den Bosch had er oog voor en gaf een fijne steekpass op de rechtsback, die op volle snelheid doordenderde en een voorzet op maat afleverde op Michael van Dommelen. De aanvoerder werkte bij de tweede paal de 0-1 binnen, waardoor ASWH met een goed gevoel de kleedkamer mocht opzoeken.

Na rust begon ASWH ook prima. Gilmaro van de Werp mikte al vroeg in de tweede helft van ver op doel en doelman Barry Ditewig had nog alle moeite met het schot. Hij wist de bal echter naast te tikken. Kort daarna zette Jesper van den Bosch goed door op de achterlijn, trok het strafschopgebied in en legde de bal terug, maar helaas kon een verdediger van de thuisploeg de bal wegtrappen. Spakenburg-trainer Jochem Twisker voerde vervolgens een dubbele wissel door. Dit sorteerde effect, want de landskampioen begon toen aan een sterkere fase. Een van de invallers, Peter de Lange, was al direct betrokken bij een dreigende actie. De voorzet van de oud-speler van Barendrecht en Capelle belandde bij Niels Buijtenhuis, maar diens schot werd door Stef Doedée gestopt. De doelman van ASWH kreeg vervolgens tien minuten lang behoorlijk wat te doen. Eerst was hij nog kansloos op een inzet van Kees Tol, maar de paal bracht redding. Even later keerde Doedée een inzet van Nick Tol en pareerde hij ook de rebound. De gelijkmaker hing duidelijk in de lucht en uiteindelijk moest ook Doedée capituleren. Een schot van Mark de Loor werd door de ASWH-keeper nog wel gestopt, maar Doedée kon de bal niet klemmen en Kees Tol was er vliegensvlug bij om de 1-1 binnen te tikken.

Spakenburg ging na die treffer door, want na een snelle uitbraak mikte Nick Tol maar net naast. Toch was het daarna ASWH dat scoorde. Josiemar van de Werp werd koppend weggestuurd door Michael van Dommelen en vond Jesper van den Bosch. De middenvelder won op karakter een duel en had vervolgens een kunststukje in gedachten. Met een gevoelige stift werkte Van den Bosch de bal keurig over doelman Ditewig in de kruising. Een fantastische treffer, die duidelijk als een mokerslag diende voor Spakenburg. Drie minuten later scoorde ASWH namelijk weer. Carlos Ramos zette de aanval op, Josiemar van de Werp speelde de bal ineens door op Michael van Dommelen en die bediende met een ingenieus hakballetje de opstomende Marco de Borst. De linksback snelde richting het doel en schoot via de binnenkant van de paal de 1-3 binnen. Een bijzondere treffer, want De Borst had in zijn eerdere 106 officiële optredens voor ASWH nog nooit gescoord!

De koek was echter nog niet op. Spakenburg was het helemaal kwijt en ASWH zette de ene na de andere aanval op. Dat leverde al vlot weer een treffer op. Josiemar van de Werp naderde het strafschopgebied, toverde een adembenemende schijnbeweging uit de heupen en degradeerde daarmee zijn tegenstanders tot figuranten. De afronding was ook dik in orde: 1-4. Die stand veranderde in de resterende tien minuten, waarin ook Rutger de Bos en Robert Pot speeltijd kregen, niet meer. Dat had overigens best gekund, want ASWH kreeg nog de nodige mogelijkheden om Spakenburg nog meer pijn te doen. Het bleef echter bij 1-4 en ook dat was natuurlijk al een fantastisch resultaat.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.