Erelid Kees Barendregt van ASWH toch nog enigszins onverwacht overleden

25 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Erelid Kees Barendregt van ASWH toch nog enigszins onverwacht overleden

HENDRIK IDO AMBACHT - Het bestuur van ASWH plaatste onderstaand in memoriam: "Ons erelid Kees Barendregt is ons toch nog enigszins onverwacht ontvallen Was er eerst nog sprake van een mogelijke levensverlengende operatie, helaas het is er niet meer van gekomen. Op een toch nog vrij hoge leeftijd van 82 jaar is Kees op donderdag 21 augustus in het ziekenhuis overleden.

Kees Barendregt
De vrijgezel Kees heeft in zijn leven zeer veel voor onze vereniging betekend. Zijn merite voor ASWH is zeer lang en strekte zich over meerdere decennia uit. Na zijn voetbalgenoegens, startend in seizoen 1950-1951, op het veld als recreatieve speler (in tegenstelling tot zijn twee jaar jongere broer Piet, die in hogere elftallen acteerde) trad hij in de zestiger jaren aan als secretaris in het bestuur van de vereniging.

Na zijn terugtreding, na twee zittingsperiodes, werd de in het dagelijks leven als boekhouder zijn brood verdienende Kees zeer actief, voornamelijk in de administratie van de kantine. Dit speelde zich af in het nog computerloze tijdperk en handmatig werden de cijfertjes op een rijtje gezet. Per drie maanden verstrekte hij na het balansen aan het bestuur zijn bevindingen over het financieel reilen en zeilen van de steeds belangrijker wordende inkomstenbron van de vereniging Gedurende een flink aantal jaren heeft Kees zijn beste krachten aan dit tijdrovende werk gewijd. Dat hij dit bekwaam deed bleek wel overduidelijk in 1987 toen de KNVB schriftelijk liet weten, dat Kees zeer veel lof voor zijn administratie verdiende. In een later stadium zou deze lof met een speciale zilveren erespeld voor hem van diezelfde Bond onderstreept worden.

Uniek is de lengte van de periode, waarin Kees aan de inning van de tot/lotto zijn vrije tijd besteedde. Al in het midden van de zestiger jaren was hij tot de toto/lottocommissie toegetreden en heeft tot aan het gedwongen einde, door de KNVB, de verenigingsinning van de lotto/toto gelden in januari 1996 grote inzet getoond.

Ter informatie, Kees had medewerkers die de ingevulde formulieren en het bijbehorende geld bij de deelnemers ophaalden en naar Sigarenmagazijn de Koning aan de Dorpsstraat bracht, waar Kees alles verzamelde en administreerde en naar het kantoor van de KNVB in Dordrecht transporteerde. Elke vrijdag, week in week uit jaar in jaar uit. Meer dan 30 jaar lang.

Tenslotte mag zeker ook niet onvermeld blijven, dat Kees na zijn bestuursactiviteiten in het bestuur van de vereniging, ook nog vanaf 1995 lid werd van het dagelijks bestuur van de Supportersclub.

Kees Barendregt was misschien geen beleidsbepaler, maar een doener in optima forma en werd als dank voor zijn veelomvattende werkzaamheden in 1970 tot Lid van Verdienste benoemd en sinds 1988 mocht hij zich ook erelid noemen. In culturele kringen zou men dit de prijs voor het gehele oeuvre noemen. Dik en dik verdiend!

Wij komen hem niet meer tegen op de Ambachtse wegen, meestal wandelend en soms fietsend, altijd bezig met zijn nodige lichaamsbeweging op hogere leeftijd. Ook langs het veld zullen we hem missen en zijn plaatsje aan de bar in de kantine, altijd genietend van een alcoholvrij biertje zal onbezet blijven. Ook zijn gebruikelijke dankwoord aan het einde van de Algemene Ledenvergaderingen aan het bestuur, zal niet meer gehoord worden.

De leden van ASWH lijden een groot verlies, maar uiteraard nog meer zijn huisgenote, zijn zus Nelly, die nu alleen verder moet. Onze gedachten gaan uit naar haar en de verdere familie van het markante ASWH lid, Kees Barendregt.

Aldus het bestuur van ASWH.

De teraardebestelling van Kees vindt plaats op donderdag 28 augustus a.s..

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.