ASWH start bekertoernooi met ruime overwinning

25 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH start bekertoernooi met ruime overwinning

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is de strijd om de districtsbeker Zuid I gestart met een ruime overwinning. In Alblasserdam werd met 2-5 gewonnen van de door voormalig ASWH-trainer Fop Gouman getrainde plaatselijke zaterdageersteklasser. ASWH nam pas in de slotfase definitief afstand van de met liefst zes oud-ASWH'ers spelende thuisploeg, die vanaf de veertigste minuut met tien man speelde.

ASWH kwam niet helemaal scherp uit de startblokken op sportpark Souburgh. In de derde minuut mocht Alblasserdam-aanvaller Patrick Berends ondanks een overmacht aan ASWH-verdedigers een aanval opzetten, waarbij uiteindelijk Ebu Öztürk werd vrijgespeeld. De Dordtse goaltjesdief schoot de bal diagonaal in de verre hoek achter Van den Borst en zette zijn oude club daarmee op een vroege achterstand. ASWH antwoordde echter razendsnel. Josiemar van de Werp bediende aanvoerder Michael van Dommelen met een ragfijne steekpass en de spits schoot via het lichaam van Sander Schreuder de gelijkmaker binnen.

Daarna nam ASWH het heft stevig in handen. De Ambachters kregen ook zeker kansen om op voorsprong te komen. Het doel van Sander Schreuder (ex-ASWH) werd diverse keren onder vuur genomen. Zo eindigde een volley van Josiemar van de Werp maar net naast, bracht Schreuder redding op een kopbal van Robert Pot en kopte diezelfde Pot op aangeven van Michael van Dommelen nog over. Alblasserdam zette er enkele spaarzame tegenaanvallen tegenover. Uit één daarvan werd Inam Quliyev wel dreigend, maar Gerard van der Borst tikte de inzet van de linkermiddenvelder naast. Vijf minuten voor rust kreeg oud-ASWH'er Brian Berends een gele kaart van scheidsrechter Van Dijk na een ongelukkige actie jegens Gilmaro van de Werp. Een vrij zware straf, zeker omdat Berends eerder al geel had gekregen toen hij de noodrem gebruikte om de opstomende Jesper van den Bosch te stuiten. Het betekende een rode kaart voor de oudste Berends. De toegekende vrije trap werd door Peter Verhoeve keihard tegen de lat getrapt, waarna ook de rebound verloren ging.

Na rust stelde ASWH vlot orde op zaken. Er was nog geen minuut gespeeld toen Jesper van den Bosch vanaf rechts voorzette en Robert Pot de bal ongenadig hard achter Schreuder kopte: 1-2. Zes minuten later draaiden de heren de rollen om. Na een slim balletje van Michael van Dommelen was nu Robert Pot de aangever voor Jesper van den Bosch. Dit betekende de 1-3. Het leek er op dat ASWH zou uitlopen naar een ruime score. Toch kwam de spanning na een uur spelen weer wat terug in de wedstrijd. Michael van Dommelen gaf een slordige pass, waarmee hij onbedoeld een uitbraak van Alblasserdam inleidde. Patrick Berends slaagde er vervolgens in om de ver uitgekomen Gerard van der Borst te omspelen en de 2-3 binnen te schieten.

Door die treffer bleef Alblasserdam nog altijd kansrijk. De ploeg kreeg in de slotfase ook mogelijkheden op de gelijkmaker via twee ingestudeerde corners en een schot van invaller Ralph Hofwegen, dat door Gerard van der Borst goed werd gepakt. Bij ASWH waren toen Carlos Ramos (schouderblessure), Gilmaro van de Werp en Robert Pot al vervangen door Rutger de Bos, Marcello Tucci en Sebastiaan Pot. Laatstgenoemde stond nog maar net in het veld toen hij na een hoekschop maar rakelings naast kopte. Drie minuten voor tijd ging de wedstrijd definitief in het slot. Na een mooie pass van Mels van Driel kon Marcello Tucci op Schreuder af. De meegelopen Michael van Dommelen diende als bliksemafleider, want Tucci omspeelde de keeper en scoorde zelf: 2-4. Twee minuten later zette ASWH goed druk op Alblasserdam bij het uitverdedigen, waardoor uiteindelijk Quentin Jakoba in balbezit kwam. Hij speelde Marcello Tucci aan, die kapte naar binnen en schoot met links fraai de 2-5 binnen.

Daarmee waren de eerste drie punten voor ASWH een feit. Komende zaterdag wacht de tweede wedstrijd. Zondageersteklasser Kocatepe komt dan naar sportpark Schildman. De Rotterdammers verloren vandaag met 0-3 van VVGZ, waardoor laatstgenoemde vereniging samen met ASWH aan de leiding gaat in de poule. De eerste twee ploegen gaan door, dus een zege op Kocatepe betekent waarschijnlijk al dat ASWH naar de volgende ronde gaat. Woensdag wacht echter eerst nog een ander belangrijk duel. Zondagtopklasser HSC '21 is dan te gast in Hendrik-Ido-Ambacht in het kader van de KNVB-beker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.