Sterk ASWH verder in de KNVB-Beker

28 augustus 2014 door Hennie van der Zouw
Sterk ASWH verder in de KNVB-Beker

HENDRIK IDO AMBACHT - Een bij vlagen swingend ASWH heeft vanavond in de eerste ronde van de KNVB-beker afgerekend met zondagtopklasser HSC '21. De formatie van trainer Michel Langerak versloeg de bezoekers uit Haaksbergen met 4-1. Die stand was al bij de rust bereikt, na een prachtige eerste helft waarin ASWH het publiek absoluut verwende. Door de zege krijgt dit zowel sportief als financieel interessante toernooi een vervolg. In oktober mag ASWH het thuis opnemen tegen een andere zondagtopklasser, WKE.

Omdat het hoofdveld helaas was afgekeurd, werd om acht uur na een indrukwekkende minuut stilte voor Kees Barendregt afgetrapt op het kunstgrasveld van sportpark Schildman. Bij ASWH verschenen grotendeels dezelfde spelers binnen de lijnen als afgelopen zaterdag tegen Alblasserdam. Stef Doedée keerde terug onder de lat en ook Serginio van AxelDongen startte weer in de basis. Daardoor waren Gerard van der Borst en Robert Pot nu reserve. Carlos Ramos, die tegen Alblasserdam met een schouderblessure was uitgevallen, werd in de basiself vervangen door Rutger de Bos.

Na een korte aftastende fase nam ASWH al vrij snel het heft in handen. De eerste gevaarlijke aanval ontstond toen Jesper van den Bosch na een goede onderschepping Serginio van AxelDongen lanceerde. De vleugelflitser passeerde de doelman, maar helaas werd zijn voorzet net weggetrapt voor een teamgenoot kon intikken. Niet veel later verlengde Michael van Dommelen een crosspass van Peter Verhoeve tot bij Josiemar van de Werp.

De Dordtenaar nam de bal mee, maar doelman Brammer bracht redding. Het waren signalen die aangaven dat een openingstreffer van ASWH er aan zat te komen. Nadat de bezoekers voor het eerst dreigend werden middels een schot van Erwin Nieuwboer, dat door Stef Doedée over de lat werd getikt, viel het eerste Ambachtse doelpunt daadwerkelijk. Na een prima opening van Peter Verhoeve nam Jesper van den Bosch de bal perfect mee, om vervolgens een puntgave voorzet te lanceren. Serginio van AxelDongen tikte de 1-0 tegen de touwen.

Die treffer vormde zeker geen aanleiding om eens rustig achterover te leunen, want ASWH ging door. Josiemar van de Werp brak door aan de rechterkant, gaf een voorzet, maar net voor Serginio van AxelDongen het laatste tikje kon geven, trapte een verdediger de bal weg. De bezoekers kwamen maar weinig aan aanvallen toe in de eerste helft, al kwam er wel een kans voor Bas ter Hogt.

De linksbuiten schoot echter redelijk ver naast. Aan de andere kant toonde ASWH zich scherper in de afwerking. Even na het half uur bediende Gilmaro van de Werp de goed vrijgelopen Michael van Dommen. De aanvoerder nam nu de rol van voorbereider op zich, want hij leverde een prima voorzet af op Jesper van den Bosch. De kilometervreter maakte er 2-0 van.

ASWH leek op rozen te zitten, maar moest vier minuten later toch een tegentreffer slikken. Er werd niet doortastend genoeg verdedigd, waardoor de doorgelopen HSC '21-aanvoerder Arjan Goorman de bal met een diagonaal schot in de hoek kon plaatsen: 2-1. Het Ambachtse antwoord kwam echter razendsnel. Michael van Dommelen kwam aan de zijkant van het strafschopgebied in balbezit, was sterk in het duel en speelde Jesper van den Bosch aan. De voorzet van de middenvelder leek te worden verwerkt door de defensie van de bezoekers, maar de bal kwam voor de voeten van Serginio van AxelDongen.

Uiteraard bedacht de maker van de openingstreffer zich niet en hij schoot de 3-1 in de hoek. Nauwelijks drie minuten later was het weer raak. Wederom was Van AxelDongen het middelpunt van een Ambachts doelpuntenfeestje. Na een knappe actie verscheen hij alleen voor de doelman, die hij met een heerlijke stiftbal kansloos liet: 4-1! Alsof het nog niet genoeg was kreeg de snelle buitenspeler daarna nog een kans, toen Peter Verhoeve hem met een prachtige pass richting de doelman stuurde. Nu kon keeper Brammer het boogballetje van Van AxelDongen net stoppen. In de tegenaanval werd HSC '21 nog gevaarlijk, maar spits Wilens mikte de bal over de uitgekomen Stef Doedée over het Ambachtse doel. De rust brak dus aan met een ruime voorsprong voor ASWH.

In de tweede helft gebeurde er eigenlijk niet heel veel meer dat het vermelden waard was. Het algehele beeld was dat ASWH niet meer zo nodig hoefde en geen onnodige risico's nam, waardoor HSC '21 wat vaker in balbezit was. De bezoekers leken echter al niet meer in een wederopstanding te geloven, want de echte overtuiging ontbrak in het aanvalsspel. Tekenend was dat een vrije trap van Koen Garritsen, die door Stef Doedée over de goal werd getikt, lange tijd het gevaarlijkste wapenfeit van de topklasser was.

ASWH had de score overigens ook nog verder uit kunnen bouwen. Na een mooie pass van Michael van Dommelen trok Serginio van AxelDongen maar weer eens een gevaarlijke sprint. Zijn voorzet werd door Josiemar van de Werp ingeschoten, maar doelman Brammer keerde de inzet. De daaropvolgende rebound werd een prooi voor Bas van Stokkom. Nu bracht een verdediger echter nog redding. Ook Peter Verhoeve dook nog een keer voor het vijandelijke doel op. De centrale verdediger stuitte echter op de keeper. De bezoekers eindigden de wedstrijd uiteindelijk met tien man, omdat Bas ter Hogt in de blessuretijd zijn tweede gele en dus rode kaart kreeg.

ASWH bekert dus verder na een, zeker voor rust, sterke en aantrekkelijke wedstrijd. Met een thuiswedstrijd tegen WKE in het verschiet, lijken er kansen te liggen om ook de tweede ronde in de KNVB-beker te overleven. Daarna wacht misschien wel weer een mooie ontmoeting met een profclub. Zo ver is het echter nog lang niet. Eerst vervolgt ASWH namelijk het toernooi om de districtsbeker, waarin het zaterdag thuis tegen Kocatepe speelt.

ASWH - HSC '21 4-1 (4-1)
22. 1-0 Serginio van AxelDongen 31. 2-0 Jesper van den Bosch 35. 2-1 Arjan Goorman 37. 3-1 Serginio van AxelDongen 40. 4-1 Serginio van AxelDongen
Scheidsrechter: Oostrom

ASWH: Stef Doedée; Quentin Jakoba, Peter Verhoeve, Bas van Stokkom, Gilmaro van de Werp; Jesper van den Bosch, Rutger de Bos, Mels van Driel (70. Robert Pot); Serginio van AxelDongen (83. Alexander van Dommelen), Michael van Dommelen (83. Marcello Tucci), Josiemar van de Werp

HSC '21: Jeffrey Brammer; Leon van Dijk, Freek Grondman, Jasper Agelink, Koen Garritsen (69. Waldo Rhebergen); Arjan Goorman, Erwin Nieuwboer (80. Remy Raterink), Coplan Soumaoro; Stef Ottink (69. Lieuwe Geesing), Robert Wilens, Bas ter Hogt

Mikki

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.