ASWH al na twee pouleduels door in districtsbeker

01 september 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH al na twee pouleduels door in districtsbeker

HENDRIK IDO AMBACHT - Door een 6-0 overwinning op Kocatepe heeft ASWH zich geplaatst voor de tweede ronde van de districtsbeker Zuid I. Na de eerdere zege op Alblasserdam heeft ASWH nu zes punten verzameld, waardoor een plaats bij de eerste twee in de poule al zeker is.

De derde wedstrijd, aanstaande dinsdag tegen VVGZ, is voor de Ambachters dus al niet meer van belang, al zal de ploeg ongetwijfeld ongeslagen verder willen gaan.Een scherp ASWH greep direct het initiatief op het kunstgras en gunde de Rotterdamse zondageersteklasser vrijwel geen tijd om in de wedstrijd te komen. Die aanpak loonde al vlot, want in de achtste minuut scoorde ASWH voor het eerst.

Een combinatie, die vanwege het revalidatieproces van Alexander van Dommelen lang niet zichtbaar was, leidde het doelpunt in. De nummer tien legde de bal met een mooi boogje achter de verdediging waar broer Michael opdook en met een keihard schot ineens afrondde: 1-0. Het zorgde duidelijk voor vertrouwen bij Alexander van Dommelen, want zes minuten later bereidde hij ook de tweede Ambachtse goal voor. Hij vond toen Josiemar van de Werp, die de bal knap langs een tegenstander wipte en vervolgens uithaalde voor de 2-0. Kort daarna kreeg Alexander van Dommelen na een slimme combinatie met Serginio van AxelDongen de kans om zelf te scoren, maar zijn schot eindigde naast het doel van Kocatepe.

ASWH bleef veel sterker en ging op jacht naar meer treffers. Jesper van den Bosch denderde na een pass van Peter Verhoeve vanaf de middenlijn door richting het doel, maar hij vond doelman Ragib Özrak op zijn weg. Kort daarna was het wel raak. Een voorzet van Jesper van den Bosch kon door Michael van Dommelen net niet worden afgerond. De aanval liep echter door, waarna Serginio van AxelDongen de bal opnieuw inbracht. Een verdediger van de bezoekers trapte in een poging het speeltuig weg te werken finaal mis, waardoor Alexander van Dommelen de kans kreeg om van dichtbij te scoren. Hij liet die kans niet liggen en zette ASWH op 3-0.

Net toen iedereen dacht dat dit ook de ruststand zou worden, kreeg ASWH nog een hoekschop. Die belandde uiteindelijk bij Serginio van AxelDongen. De gedeeld topscorer van het KNVB-bekertoernooi besloot dat hij ook maar zijn eerste treffer in het districtsbekertoernooi moest maken en haalde verwoestend uit. De bal sloeg keihard onder de lat binnen. Een prachtige goal, waarmee Van AxelDongen de ruststand op 4-0 bepaalde.

In de tweede helft mocht Andro Franca zijn debuut maken. Hij verving Serginio van AxelDongen en deed direct prima mee in het Ambachtse aanvalsspel. De krachtsverhoudingen veranderden na rust namelijk niet. ASWH bleef veel sterker en zocht naar meer doelpunten, terwijl keeper Stef Doedée ook in de tweede helft nauwelijks een bal aanraakte. Na iets meer dan een uur mocht ASWH weer juichen. Jesper van den Bosch stuurde de diepgaande Quentin Jakoba weg. De rechtsback hield het overzicht en gaf prima voor op de bij de tweede paal vrijstaande Michael van Dommelen. De aanvoerder maakte er met zijn tweede van de middag 5-0 van, aangever Jakoba werd direct daarna vervangen door Marco de Borst.

Er zou nog één doelpunt vallen, maar niet voordat er nog een zeer fraaie poging van Michael van Dommelen te zien was. Na een voorzet van Andro Franca haalde hij met links ineens uit. Helaas eindigde zijn fraaie poging op de lat. De 6-0 kwam er toch nog, want een kwartier voor tijd bediende Josiemar van de Werp zijn jongere broer Gilmaro. Het schot van de jongste Van de Werp werd gekeerd door keeper Özrak, maar de rebound werd een prooi voor Jesper van den Bosch. De wederom vele meters makende middenvelder pakte daardoor zijn dit seizoen gebruikelijke doelpuntje weer mee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.