ASWH maakt valse competitiestart

08 september 2014 door Hennie van der Zouw
ASWH maakt valse competitiestart

HENDRIK IDO AMBACHT - ASWH is met een valse start aan de competitie begonnen. In de eerste wedstrijd van de hoofdklasse B kwamen de Ambachters op eigen veld niet verder dan 2-2 tegen XerxesDZB. De puntendeling voelde voor ASWH aan als een nederlaag, omdat de ploeg voor rust heer en meester was geweest en een 2-0 voorsprong had genomen. Uit het niets kwamen de Rotterdammers in de extra tijd van de eerste helft via een strafschop terug tot 2-1, waarna de bezoekers in de tweede helft zelfs nog langszij konden komen.

Gezien de afgelopen periode, waarin ASWH goede resultaten boekte in de diverse bekertoernooien, en het feit dat XerxesDZB met een vrijwel volledig nieuwe selectie aan het seizoen was begonnen, startte ASWH de wedstrijd als favoriet. Die rol maakte de ploeg in de eerste 25 minuten ook waar. Het voorzichtig spelende XerxesDZB, dat speculeerde op de omschakeling, werd in de beginfase direct stevig in de houdgreep genomen. In die periode was ook geregeld het goede spel van de laatste wedstrijden zichtbaar.

Het leverde ASWH ook een vlotte voorsprong op. Na een aanval over rechts met Michael van Dommelen en Quentin Jakoba kon Josiemar van de Werp de bal uiteindelijk verlengen tot bij Mels van Driel. Die haalde uit met zijn befaamde linkerbeen en plaatste de bal in de hoek achter de kansloze doelman Michael Termijn. Zo stond ASWH al binnen tien minuten met 1-0 voor.

Halverwege de eerste helft verdiende Van AxelDongen een vrije trap aan de zijkant van het veld. Mels van Driel bracht de bal perfect voor het doel en Jesper van den Bosch knikte de 2-0 binnen.

Na de 2-0 werd het spel van ASWH echter langzaam maar zeker minder. De goede dingen van de afgelopen weken waren niet meer te zien. Desondanks hadden de Ambachters vrijwel niets te vrezen van XerxesDZB en had het ook 3-0 kunnen worden, toen Serginio van AxelDongen de bal onderschepte in het strafschopgebied, naar binnen dribbelde en op doel schoot. Helaas keerde Termijn zijn inzet. In de extra tijd was er een spaarzame uitbraak van XerxesDZB. Er volgde een voorzet van rechts die werd gemist door een aanvaller, waarna de bal ongelukkig tegen de arm van Quentin Jakoba stuitte. Scheidsrechter Van Herk, die al in de eerste minuut een forse duw in de rug van Michael van Dommelen binnen de beruchte lijnen onbestraft had gelaten, vond het voldoende voor een strafschop.

Roel van Rixoort pakte het cadeautje graag uit en bezorgde de Rotterdammers uit het niets de aansluitingstreffer. Ondanks het overwicht van ASWH was het dus nog altijd een wedstrijd en dus leek het zaak om na rust snel de derde treffer te produceren. Er kwam ook al vlot een kans. Quentin Jakoba lanceerde Serginio van AxelDongen en de vleugelspits had daarbij het geluk dat een tegenstander de pass volledig verkeerd inschatte. Daardoor kon Van AxelDongen doorlopen en op doel schieten, maar zijn poging eindigde naast het doel. Kort daarop mikte Quincy Oosterom uit een vrije trap over namens de met veel inzet spelende bezoekers, die na rust beter voor de dag kwamen dan in de eerste helft. Bij ASWH was het tegenovergestelde aan de orde. Er ging helaas het nodige mis, waardoor de ploeg de grip op het duel verloor.

Met het inbrengen van Marco de Borst, Alexander van Dommelen en Robert Pot werd gezorgd voor nieuwe impulsen, maar de bevrijdende derde goal bleef uit. Erg veel kansen kreeg ASWH ook niet meer. Wel was er nog een gevaarlijke aanval met Jesper van den Bosch, maar zijn schot uit een lastige hoek ging naast. De bezoekers roken ondertussen dat er wellicht wel een puntje te halen viel. Acht minuten voor tijd kregen zij waarnaar ze zochten. Na een uitval dook Quincy Oosterom alleen voor doelman Stef Doedée op en zijn geplaatste boogbal viel precies over de doelman binnen: 2-2. Een enorme tegenvaller voor ASWH, dat in de slotfase middels opportunistischer spel nog probeerde alsnog de drie punten te pakken. Het zou niet meer lukken.

Foto: De ASWH verdedigers Bas van Stokkom en ​​Peter Verhoeve trekken mee ten aanval.​

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.